Şoferul de 22 de ani din Sebeş decedat în în Franţa a fost condus pe ultimul drum. Zeci de colegi de „comunitate“ au venit să îi aducă un ultim omagiu VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alex Barbu a fost condus pe ultimul drum aşa cum a trăit cele mai frumoase momente din viaţă
Alex Barbu a fost condus pe ultimul drum aşa cum a trăit cele mai frumoase momente din viaţă

Alex Barbu, şoferul de 22 de ani care a murit în Franţa după ce a condus o camionetă aproape 2.000 de km în 20 de ore a fost înmormântat joi, 13 aprilie. Alex a fost condus pe ultimul drum de sute de oameni, printre care s-au aflat şi mulţi colegi de ”comunitate” veniţi la Sebeş cu maşinile pe care lucrează.

Zeci de colegi ai tânărului şofer din Sebeş au venit la înmormântarea acestuia cu camionetele cu care colindă întreaga Europă. S-au întâlnit de multe ori cu el pe ”comunitate” sau au aşteptat uneori zile întregi împreună, în parcări, o nouă comandă de transport. Au venit să îşi ia rămas bun de la un prieten cu care au împărţit şi bucurii, dar şi necazuri. 

Alex Barbu a avut un sfârşit trist, la doar 22 de ani. A murit pe o şosea din Franţa, în localitatea d’Exideuil sur Vienne, în noaptea de miercuri spre joi, 5/6 aprilie 2017, în timp ce conducea o camionetă, la ora 3.30 noaptea. Maşina acestuia a lovit un TIR de marfă care venea din sens opus, cele două autovehicule fiind proiectate într-o casă. 

Aruncat afară din camionetă, şoferul român a murit pe loc. Celălalt şofer a ajuns la spital în stare gravă. Alex era angajat al firmei Mecsol Group Galda de Jos, dar efectua o cursă pentru firma Excelent Group Aiud. Colegii acestuia au susţinut că a fost obligat de dispecer să parcurgă 1.950 de kilometri în 20 de ore. Acasă, la Sebeş, îl aştepta familia şi prietena acestuia.

Alex Barbu şi maşina cu care a avut accidentul mortal din Franţa

image

”Mai profitaţi mă mult de inocenţa tinerilor, forţându-i să vă care piuliţele fără a avea timp de odihnă? Cine plăteşte pentru viaţa lui Alex? A murit ca un câine pe asfalt departe de cei dragi, pentru voi ... patroni şi dispeceri lacomi!!! Copiilor nu mai acceptaţi, când vă e somn dormiţi, închideţi telefonul şi dormiţi. M-am săturat să mă întâlnesc cu voi prin parcări, ca mai apoi să aflu că aţi murit între fiare... Odihneşte-te în pace prietene, jur că cineva o să plătească pentru asta”, a scris Necula Alin, unul dintre prietenii tânărului decedat, pe Facebook.

Un altul şi-a pus o bandă neagră la oglinda maşinii şi a susţinut că o va purta în semn de omagiu pentru Alex şi pentru a atrage atenţia ”unor aşa-zişi dispeceri că şi noi cei de pe şosele suntem oameni, nu roboţi”. Cei mai mulţi acuză faptul că firmele de transport refuză să plătească taxele de autostradă, astfel încât sunt obligaţi să meargă cu maşinile pe drumuri naţionale, ceea ce este mult mai obositor.

Camioneta condusă de Alex Barbu a fost distrusă complet în accident Foto: charentelibre.fr 

image

”Un suflet extrem de bun. Un şofer excelent! Avea 2 mii km la bord. 3 zile şi 3 nopţi în care a dormit doar 2H!! Plecase de acasă doar de câteva zile. (...) Am vorbit cu prietena lui şi mi-a confirmat timpul lui de 2h somn în 3 zile şi 3 nopti. Alex, prudent, atent, rezistent la condus... Dormise doar două ore... După care s-a întâmplat tragedia. Din câte am auzit dispecerul nu l-a lăsat să doarmă”, spune Mihai Erdei într-o altă postare pe Facebook. Sute de persoane au transmis condoleanţe, iar mulţi au criticat politica praticată de firmele de transport în ceea ce priveşte timpul de odihnă al şoferilor.

Camionete în parcare la Sebeş, în memoria lui Alex Barbu

alex inmormantare accident

Moartea tânărului de 22 de ani din Alba, şofer pe o camionetă de 3,5 tone, în accident rutier în Franţa, aduce în discuţie problemele şi abuzurile care există în această industrie a transportului de marfă. Există mii de firme care deţin TIR-uri sau camionete ce ”aleargă” pe drumurile din toată Europa. Merg în special pe drumurile naţionale pentru că mulţi dintre patroni se ”zgârcesc” şi nu plătesc taxa de autostradă. Efectul este oboseala în plus acumulată de şoferi. Dacă la transportul cu TIR-ul situaţia este cât de cât reglementată în ceea ce priveşte timpii de odihnă prin folosirea obligatorie a tahografelor, la camionetele de 3,5 tone ”domneşte” haosul şi abuzurile. Şoferii angajaţi pe salariul minim şi plătiţi cu 6 eurocenţi pe kilometru sunt obligaţi să parcurgă distanţe foarte lungi fără a fi lăsaţi să se odihnească. Acest lucru nu li se impune cu forţa, dar neascultând de dispeceri şi patroni rămân fără loc de muncă.

Citiţi şi:

Şoferul din Alba decedat în accident în Franţa ar fi dormit 2 ore în 3 zile. Colegii îl acuză pe dispecerul firmei de transport că nu l-a lăsat să se odihnească VIDEO

Abuzurile din industria transportului de marfă cu camionete. Cum mor şoferii obligaţi să parcurgă mii de kilometri fără odihnă. Cazul trist al lui Alex Barbu

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite