Şofer blocat cu maşina în zăpadă, în Munţii Şureanu, salvat de jandarmi şi salvamontişti

Şofer blocat cu maşina în zăpadă, în Munţii Şureanu, salvat de jandarmi şi salvamontişti

Maşina blocată în zăpadă a fost scoasă cu ajutorul jandarmilor şi slavamontiştilor

Un bărbat de 38 de ani din Sebeş, a încercat să ajungă pe o scurtătură la o pensiune din Poarta Raiului, judeţul Alba. Decizia s-a dovedit a fi neinspirată deoarece, după câteva sute de metri, vehiculul a rămas imobilizat în stratul de zăpadă, care în acea zonă măsoară circa 80 cm.

Ştiri pe aceeaşi temă

În aceste condiţii bărbatul a apelat 112 şi a solicitat ajutor, iar spre acesta a pornit imediat un echipaj mixt format din jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Şugag şi de salvamontişti din Serviciul Salvamont Alba.
 
Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Alba, colonelul Cosmin Jurcovăţ, a declarat că jandarmii şi salvamontiştii au acţionat umăr la umăr şi au reuşit ca în aproximativ 2 ore să degajeze vehiculul din zăpadă şi să-l tracteze până la şoseaua principală. După ce le-a mulţumit salvatorilor, şoferul si-a continuat drumul.
 
Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, indicăm turiştilor să nu urmeze scurtături şi să acceadă cu autovehiculele spre Domeniul Schiabil Şurianu doar dinspre municipiul Sebeş, celelalte comunicaţii fiind impracticabile. Astfel, până la Barajul Oaşa, se poate urca pe drumul naţional 67 C (Transalpina), după care va trebui urmat drumul judeţean 704 până la Luncile Prigoanei, iar de acolo drumul judeţean 709 K, până la baza domeniului schiabil. Drumul naţional 67 C (Transalpina) este închis circulaţiei, de la Barajul Oaşa înspre Obârşia Lotrului.
citeste totul despre: