ŞOC O bătrână din Apuseni îşi ţine piciorul mumificat în casă de 13 ani pentru a fi îngropat când moare

ŞOC O bătrână din Apuseni îşi ţine piciorul mumificat în casă de 13 ani pentru a fi îngropat când moare

Piciorul a fost păstrat în podul casei şi s-a mumificat

O femeie cu handicap, în vârstă de 93 de ani, care locuieşte  într-un sat din Munţii Apuseni, judeţul Alba, păstrează de 13 ani o parte din piciorul drept pentru a fi îngropat cu ea atunci când va muri. Femeia se numeşte Oara Părăştia şi locuieşte în satul Segagea din comuna Poşaga.

Povestea ieşită din comun a fost descoperită întâmplător de preşedintele sindicatului „Asistentul Personal“ din Aiud, Nicolae Ţon, la care a apelat familia bătrânei după ce primăria i-a suspendat ajutorul pentru handicap. Bătrâna suferă de arterită.

„Am tot apărut prin ziare cu lupta noastră pentru drepturile persoanelor cu handicap, iar ginerele femeii, Sabin Cirebea, a apelat la noi. Acesta mi-a povestit că soacra lui i-a cerut să nu arunce bucata de picior, să o păstreze iar în cazul în care va muri să-l pună în sicriu şi să o îngroape cu ea“, a spus Nicolae Ţon. Acesta a completat că a vizitat-o pe femeie acasă şi nu i-a venit să creadă ce a văzut. „Mi-a povestit că i-a fost frică să meargă la doctor, iar într-o noapte a simţit cum i se rupe osul piciorului. Fiica ei i-a tăiat pielea şi a dus-o la spital. Piciorul era deja necrozat în cea mai mare parte“, a completat Nicolae Ţon.


Click pe poză pentru galerie foto

Partea din picior care a căzut a fost păstrată într-o cutie în podul casei unde s-a mumificat complet. „În urma incidentului a beneficiat de ajutor pentru îngrijire de către un asistent personal. Din luna octombrie 2010 nu a mai beneficiat de ajutor. Deşi legea 448/2006 prevedea asigurarea de asistent personal, primaria a refuzat să-i plătească acesteia drepturile ce se cuvin“, a mai spus liderul de sindicat. Pentru a obţine drepturile financiare ale femeii, sindicatul a acţionat în judecată Primăria Poşaga.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările