Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, demis din funcţie. Daniel Ilcu, prins cu alcoolemie de 5,68 g‰

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Ilcu a fost deis din funcţia de şef al Poliţiei Locale
Daniel Ilcu a fost deis din funcţia de şef al Poliţiei Locale

Şeful Poliţiei Locale Alba Iulia, Daniel Ilcu, a fost demis de primarul muncipiului după cinci luni de la momentul la care a fost surprins inconştient, la volanul unui autoturism avariat care intrase într-un şanţ, aflat sub influenţa băuturilor alcoolice.

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Alba Iulia, dsecizia a fost luată ca urmare a unei analize amănunţite, derulate pe o mai lungă perioadă de timp, şi din care a rezultat că Daniel Ilcu nu îşi îndeplineşte atribuţiile din fişa postului în mod corect şi onest.

În decursul ultimelor luni au fost constatate mai multe abateri ale acestuia de la normele şi mai ales conduita pe care funcţia ce o ocupa le impuneau. Surse oficiale susţine că după întoarcerea la birou, Ilcu ar fi spart uşa biroului în care lucra, ale cărei chei fuseseră schimbate între timp.

„Nu este o decizie pe care am luat-o uşor. Timp de mai multe luni am analizat situaţia domnului Ilcu şi mi-aş fi dorit ca acesta să se achite cu onoare şi profesionalism de atribuţiile sale. Din păcate, comportamentul acestuia ne-a pus în situaţia de a lua această decizie, pentru că nu putem permite ca activitatea Poliţiei Locale să fie perturbată de acţiunile, ori mai degrabă inacţiunile, unui singur om şi pentru că nu putem accepta ca prestigiul şi imaginea acestei instituţii să fie afectate în mod negativ de comportamentul domniei sale.

Poliţia Locală este şi trebuie să rămână o instituţie care se află în slujba cetăţenilor din Alba Iulia, o instituţie în care aceştia să aibă încredere. În cele peste 6 luni de când am preluat mandatul de Primar nu au existat „epurări” ori schimbări din funcţii, nu au fost demişi directori sau şefi de departamente, însă fiecare angajat al acestei instituţii trebuie să înţeleagă că, atât timp cât lucrează în Primăria Alba Iulia, atât timp cât eu voi conduce această instituţie, trebuie să se achite cu demnitate şi onoare de toate atribuţiile din fişa postului, că trebuie să lucreze în permanenţă în interesul cetăţeanului”, a declarat Primarul Gabriel Pleşa. Atribuţiile de şef al Poliţiei Locale au fost preluate de Ioan Vodă.

Urmărit penal de Parchet

În luna ianaurie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia anunţa faptul că Daniel Ilcu este urmărit penal după ce ar fi condus maşina instituţiei cu o alcoolemiei de 5,68 g‰ ca urmare a accidentului rutier din decembrie 2020.

Poliţia a fost anunţată de persoanele care au ajuns primele la faţa locului. Ilcu a fost transportat la spital, unde a intrat în comă alcoolică până a doua zi dimineaţă. Iniţial, procurorii au efectuat cercetări in rem pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, iar, în 4 ianuarie 2021, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de suspect pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului.

”Procurorul a reţinut că din actele de urmărire penală efectuate în cauză a rezultat bănuiala rezonabilă că, în data de 17.12.2020, în jurul orei 17:00, suspectul I.D.I. a condus un autoturism pe un drum public din mun. Alba Iulia având o alcoolemie de peste 0,80 g‰ alcool pur în sânge. Din buletinele de analiză toxicologică a rezultat că suspectul a avut o alcoolemie de 5,68 g‰ alcool pur în sânge la ora 18:10 şi 5,23 g‰ alcool pur în sânge la ora 19:10, iar cercetările continuă pentru stabilirea cu precizie a stării de fapt deoarece suspectul nu a fost surprins în flagrant de către organele de poliţie când a condus autoturismul”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

A început asfaltarea Transalpinei de Apuseni, şoseaua turistică spectaculoasă de 78 de km FOTO VIDEO 

Rechizitoriul unei şpăgi de 100 de lei, demontat de judecători. Procurorul, criticat pentru abuzuri în anchetarea unui pensionar

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite