UPDATE Şapte turişti, dintre care doi germani, blocaţi de o viitură în Cheile Râmeţului. Două echipe de salvamontişti intervin pentru salvarea oamenilor

UPDATE Şapte turişti, dintre care doi germani, blocaţi de o viitură în Cheile Râmeţului. Două echipe de salvamontişti intervin pentru salvarea oamenilor

Cheile Râmeţului

Echipaje de salvatori montani din Alba intervin duminică seara pentru recuperarea a şapte persoane blocate de o viitură în Cheile Râmeţului. Doi dintre turişti sunt cetăţeni germani.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE Grupul de cinci turişti a fost găsit de echipajele Salvamont în jurul orei 23.00, iar cei doi turişti germani au fost recuperati de salvamontişti la ora aproximativă 24.00.
_______________________________________________
Potrivit şefului Salvamont Alba, Lucian Forda, două echipaje de salvamontişti în zonă pentru recuperarea persoanelor respective.
 
Este vorba de un grup de cinci persoane, trei adulţi şi doi minori, care au fost surprinşi de viitură şi au rămas blocaţi în zona Brâna Caprei. Alte două persoane, cetăţeni străini, au ramas blocaţi pe versantul opus. Cele două echipe de salvamontişti au plecat în căutarea turiştilor din două puncte opuse 
 
”Se intervine cu un echipaj Salvamont Alba, un echipaj Salvamont de la Aiud, şi SMURD Aiud, cu 3 maşini, în Cheile Râmeţului. La intrare în traseul Brâna Caprei sunt prinşi de viituri 3 adulţi şi 2 minori pe versantul stâng, iar pe versantul drept 2 turişti nemţi care vroiau să ajungă în Cătunul Cheia”, a spus Lucian Forda.
 
Duminică după-amiază a plouat deosebit de puternic în zona Munţilor Trascău. Au fost transmise avertizări şi mesaje Ro Alert.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările