Şapte paciente vindecate de coronavius, externate de la Spitalul Judeţean Alba. Niciun cadru medical de la secţia de Boli Infecţioase nu s-a îmbolnăvit

Şapte paciente vindecate de coronavius, externate de la Spitalul Judeţean Alba. Niciun cadru medical de la secţia de Boli Infecţioase nu s-a îmbolnăvit

Laborator de testare la Alba Iulia

Şapte paciente internate la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Alba Iulia, au fost declarate vindecate de COVID-19 şi au fost externate în cursul zilei de luni, 11 mai 2020.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pacientele declarate vindecate şi externate în cursul zilei de astăzi au vârste cuprinse între 16 şi 57 de ani. În total, de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent, la secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia au fost vindecaţi de COVID-19 un număr de 33 de pacienţi, majoritatea cu forme uşoare şi medii, respectiv cu evoluţie favorabilă la tratamentul administrat.
 
”Marţi, 12 mai 2020, se împlinesc 8 săptămâni de când secţia de boli infecţioase a SJU Alba Iulia a fost inclusă pe lista unităţilor medicale care acordă îngrijiri de specialitate cazurilor suspecte şi confirmate de COVID-19. Din fericire, nici un cadru medical din cadrul acestei secţii nu s-a infectat cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), în condiţiile în care de la începutul evoluţiei pandemiei şi până în prezent au fost internaţi 74 de pacienţi pozitivi. Totodată, în cadrul secţiei, în acest răstimp, au fost internaţi şi 71 de pacienţi suspecţi, în cazul cărora, ulterior, rezultatele analizelor de laborator au ieşit negative”, transmite Spitalul Judeţean Alba.
 
În total, personalul medico-sanitar din cadrul secţiei special amenajate pentru tratarea cazurilor de COVID-19, a beneficiat de 97 de teste pentru depistarea bolii, toate fiind cu rezultat negativ. Practic, toate cadrele medicale au fost testate de cel puţin trei ori, la interval de 14-15 zile, iar în această perioadă se efectuează a patra tură de analize de laborator.
 
La această oră, în cadrul secţiei sunt internate 11 cazuri diagnosticate cu COVID-19, boală cauzată de infectarea cu noul coronavirus (SARS-CoV-2).
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările