Şantaj de 100.000 de euro: bărbat din Alba Iulia, plasat în arest la domiciliu

Şantaj de 100.000 de euro: bărbat din Alba Iulia, plasat în arest la domiciliu

Tică Ilie a fost plasat în arest la domiciliu

Bărbatul de 50 de ani din Alba Iulia acuzat de şantaj la adresa unui om de afaceri de la care ar fi primit suma de 100.000 de euro pentru a nu publica un film indecent cu acesta a fost plasat în arest la domiciliu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia a fost luată luni, 9 octombrie 2017, la Tribunalul Alba. Anterior, Judecătoria Cîmpeni a hotărât menţinerea inculpatului în arest preventiv. 

”Admite contestaţia formulată de inculpatul Tică Ilie împotriva Încheierii penale pronunţate de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Câmpeni. Desfiinţează încheierea penală atacată şi, soluţionând cauza: În baza art. 4251 alin. 4 Cpp rap. la art. 242 alin. 2 Cpp înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Tică Ilie senior cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile începând cu 09.10.2017”, se afirmă în minuta hotărârii definitive de la Tribunalul Alba. 

Pe perioada cât este în arest la domiciliu, inculpatul are interdicţie să comunice cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, cu martorii ori experţii în cauză. Dosarul penal a fost deschis în 6 iulie 2017, când poliţiştii de investigaţii criminale au efectuat nouă percheziţii domiciliare la cinci suspecţi de comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată, şantaj, complicitate la şantaj în formă continuată şi tăinuire, prejudiciul reclamat de persoana vătămată fiind de 100.000 euro. 

Victima a reclamat că, după ce a împrumutat 30.000 de euro de la unul dintre suspecţi (Tică Ilie – n. r.), a fost şantajat de acesta şi ceilalţi din grupul vizat, astfel încât în final le-ar fi dat banii. Cu ocazia percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare si înregistrare), sume de bani şi înscrisuri. În dosar mai sunt cercetatesub conrol judiciar alte patru persoane, printre care şi fii lui Tică Ilie (Tică Ilie junior şi Tică Sergiu Sorin).

 
citeste totul despre: