Şanse în plus pe piaţa muncii pentru 600 de persoane din două regiuni, printr-un proiect cu finanţare europeană

Şanse în plus pe piaţa muncii pentru 600 de persoane din două regiuni, printr-un proiect cu finanţare europeană

Participanţi la evenimentul de lansare a proiectului

Serviciile la care vor avea acces beneficiarii proiectului au ca scop combaterea şomajului şi creşterea ratei de ocupare pe piaţa muncii în regiunile Centru şi Nord-Vest. Demersul presupune şi înfiinţarea unui număr de 21 de firme.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA MEA“ fost lansat vineri, 25 aprilie 2014, la Alba Iulia. Evenimentul a reunit un număr de 85 de participanţi.

Demersul are ca scop îmbunătăţirea capacităţii de ocupare a pieţei muncii de către persoane în căutarea unui loc de muncă,  persoane inactive şi şomeri, în special de lungă durată.

Servicii gratuite  pentru 600 de persoane din patru judeţe

Beneficiarii sunt 600 de persoane din regiunile Centru (judeţele Alba şi Sibiu) şi Nord Vest (judeţele Maramureş şi Satu Mare). Toţi vor primi de la experţii proiectului, în regim de gratuitate, un set de servicii integrate care vizează: informarea, consilierea şi orientarea privind cariera, dezvoltarea şi furnizarea programelor de formare profesională, medierea în vederea creşterii ratei de ocupare, asistenţa şi consilierea pentru demararea unei afaceri. Toate au ca scop combaterea şomajului şi creşterea ratei de ocupare pe piaţa muncii. Demersul presupune şi înfiinţarea unui număr de 21 de firme.

Proiectul „ŞANSA mea în ŢARA mea“, derulat de XEROM SERVICE S.R.L. Alba Iulia, în parteneriat cu S.C. 3 ART S.R.L Baia Mare şi Asociaţia Pro Factum Alba Iulia, a demarat în data de 1 aprilie 2014, are o perioadă de implementare de 18 luni şi un buget total de 5.632.100 lei. Este co-finanţat din Fondul Social European, prin programul POSDRU.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: