Înşelăciune ”profesionistă” cu monede din aur. Doi soţi cercetaţi penal după ce au schimbat banii în prezenţa curierului

Înşelăciune ”profesionistă” cu monede din aur. Doi soţi cercetaţi penal după ce au schimbat banii în prezenţa curierului

Doi soţi din comuna Jidvei sunt cercetaţi pentru înşelăciune, unul dintre ei fiind reţinut de poliţişti. Cei doi ar fi comandat, pe internet, monede din aur, iar când au primit coletele, sub pretextul că verifică autenticitatea acestora, le-ar fi înlocuit cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, joi, 18 aprilie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un tânăr de 26 de ani din comuna Jidvei, care, împreună cu soţia sa, în vârstă de 18 ani, sunt bănuiţi de înşelăciune.
 
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în zilele de 24 septembrie şi 1 octombrie 2018, în timp ce se aflau pe raza municipiului Alba Iulia, celor doi soţi le-ar fi fost livrate, de către reprezentantul unei firme de curierat, două monede din aur.
 
Sub pretextul că doresc să verifice conţinutul coletelor au solicitat deschiderea acestora şi, profitând de neatenţia curierului, ar fi schimbat monedele cu unele confecţionate dintr-un metal nepreţios, după care, invocând faptul că acestea nu sunt conforme cu cele comandate, ar fi refuzat comanda.
 
Prejudiciul cauzat prin faptele celor doi este în valoare de 10.382 lei. Bărbatul va fi prezentat în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.
 
Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor două persoane bănuite de înşelăciune precum şi pentru recuperarea prejudiciului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările