Înşelăciune prin metoda „şmen”, pusă în practică la Alba Iulia. Cum a rămas o femeie fără 190 de lei

Înşelăciune prin metoda „şmen”, pusă în practică la Alba Iulia. Cum a rămas o femeie fără 190 de lei

Înşelăciunea prim metoda şmen face noi victime

Un bărbat din Cluj a fost reţinut de poliţiştii din Alba Iulia, pentru înşelăciune prin metoda ”şmen”. Ar fi abordat 3 persoane din Alba Iulia şi le-ar fi cerut să îi schimbe diverse sume de bani, în bancnote mai mari, însă le-ar fi restituit sume mai mici.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit IPJ Alba, la data de 20 octombrie 2020, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia l-au reţinut pe un bărbat de 54 de ani, din municipiul Cluj Napoca, care este cercetat pentru 3 fapte de înşelăciune săvârşite în dauna unor persoane din Alba Iulia. 
 
În sarcina bărbatului s-a reţinut faptul că, în data de 3 martie 2020, ar fi abordat o femeie care a retras o sumă de bani de la un ATM şi i-ar fi cerut să îi schimbe suma de 500 de lei din bancnote de 10 lei în bancnote mai mari, doar că la restituirea sumei i-ar fi dat cu 190 de lei mai puţin. 
 
Folosindu-se de acelaşi mod de operare, în data de 16 septembrie 2020, bărbatul ar fi reuşit să înşele două vânzătoare cu suma de 190 de lei, respectiv 210 lei. Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale a bărbatului. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările