Înşelăciune pe bursa de transport. Bărbat din Zlatna, judecat în două dosare pentru prejudicii provocate unor firme private

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

Un tânăr în vârstă de 28 de ani din oraşul Zlatna a fost trimis în judecată de procurori ai parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia pentru înşelăciune prin intermediul bursei de transport.

Turic Sergiu Sorin este acuzat că a creat un mecanism infracţional ce a avut ca finalitate obţinerea de sume ilegale prin inducerea în eroare a unor agenţi economici ce desfăşoară activităţi în domeniul transporturilor, prin comandarea acestui tip de servicii pe bursa de transport.

În acest fel, inculpatul a creat un prejudiciu de circa 50.000 de lei în dauna mai multor societăţi comerciale, care au efectuat transporturi de marfă neachitate. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Alba Iulia în 20 decembrie 2017.

”În perioada aprilie 2015 – aprilie 2016, în vederea obţinerii de foloase materiale injuste, inculpatul Turic Sergiu Sorin (în calitate de reprezentant al unei societăţi comerciale) a indus în eroare pe reprezentanţii a 8 societăţi comerciale, determinându-i pe aceştia să încheie şi să

execute contracte de transport de lemn de foc paletizat din România în mai multe ţări din

Uniunea Europeană, iar ulterior nu a achitat contravaloarea niciunui transport, cauzând

persoanelor vătămate un prejudiciu în cuantum total de aproximativ 50.000 lei”, se susţine în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată inculpatul.

Bărbatul a mai fost trimis în judecată, împreună cu alte trei persoane, într-un dosar similar care se află în procedura camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia. Din cercetări a rezultat că în perioada 2014 – 2015, reprezentanţii unei societăţi comerciale din judeţul Alba au contractat, prin intermediul bursei de transporturi, efectuarea de servicii în domeniul transporturilor de mărfuri, de la un număr de 18 operatori de transport, fără ca operaţiunile economice sa fie achitate, conform contractelor încheiate.

Ceilalţi trei inculpaţi sunt David Bogdan Aurelian, Clonţa Cosmin Marius şi Sunzuiană Marius Ovidiu. Pentru a putea induce în eroare mai mulţi operatori de transport, reprezentanţii societăţii au înregistrat persoana juridică contractantă pe numele unei persoane fizice care avea capacitate de răspundere limitată, iar ulterior au utilizat două societăţi comerciale din Alba şi Cluj, cu un comportament de tip fantomă şi administrate prin interpuşi. Prejudiciul a fost stabilit la circa 200.000 de lei. Până la pronunţarea unor sentinţe definitive, inculpaţii beneficiază de presumţia de nevinovăţie.

Citiţi şi:

Monumentul Marii Uniri de la Alba Iulia: 10,3 milioane de lei pentru drepturile de autor şi lucrările de construcţie

Crăciun şi Revelion de poveste în staţiunile turistice din Apuseni şi masivul Şureanu. Ce tarife se practică la pensiuni şi hoteluri

Cum a fost relatată în presă Revoluţia din 1989 de la Alba Iulia: ”Forţele de ordine anihilează rând pe rând teroriştii”

FOTO VIDEO Cel mai spectaculos nod rutier din România este aproape finalizat. Cum arată investiţia care leagă două autostrăzi şi un drum naţional

Cum arată „cel mai ciudat animal care a trăit vreodată“, descoperit de Darwin în urmă cu 150 de ani

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite