Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ştampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ştampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Îndrumările erau transmise prin intermediul presei

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe o reţea de socializare o imagine cu „îndrumări” electorale din perioada interbelică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prin acestea, cetăţenii erau sfătuiţi cum să procedeze în timpul alegerilor desfăşurate duminica, cum să folosească ştampila în cabină şi cum să procedeze mai apoi cu buletinul de votare. 
 
„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” şi va dura de dimineaţa dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem şi la biserică şi să şi votăm!
 
Votarea se face tot în baza Cărţii de alegător, ori de alegătoare, cu care aţi votat la consiliul judeţian şi tot în acelaş mod: în cabină separată, cu ştampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit şi necontrolat de nimenea.
 
După apăsarea ştampilei, să împături buletinul de votare aşa, ca chipul ştampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru şi apoi să ieşi din cabină şi să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Preşedintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” pubilicate pe reţeaua de socializare Facebook.
 
 
„Vă rugăm să remarcaţi cum votul <secret, liber, nesilit şi necontrolat de nimenea> merge mână în mână cu aplicarea ştampilei pe roată”, au scris reprezentanţii Direcţiei Judeţene Alba a Arhivelor Naţionale.
 

Cititi si:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările