Îndrăgostiţii care vin la Alba Iulia îşi pot lega ”lacătele iubirii” pe două dintre podurile de acces în Cetate

Îndrăgostiţii care vin la Alba Iulia îşi pot lega ”lacătele iubirii” pe două dintre podurile de acces în Cetate

Primarul Mircea Hava a prins un lacăt de podul de la Poarta a III-a

Persoanele îndrăgostite care vizitează Alba Iulia îşi pot declara şi ”pecetlui” iubirea eternă cu lacăte ce pot fi prinse pe două dintre podurile de aces în Cetate. Primul care a recurs la acest gest simbolic a fost primarul Mircea Hava, care a precizat că în acest fel îşi exprimă dragostea faţă de oraş.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Alba Iulia a montat pe două dintre podurile de acces în Cetatea Alba Carolina - de la Porţile a III-a şi a IV-a - bare metalice pe care îndrăgostiţii care vizitează fortificaţia vor putea să prindă lacăte într-un gest simbolic de a-şi ”pecetlui” dragostea.
 
Primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava, a fost primul care a prins un lacăt pe unul din poduri, în ziua de 8 martie, spunând că astfel îşi declară dragostea faţă de oraş.
 
”Ştiu ca lacătul simbolizează o «securizare» a iubirii pentru toţi turiştii şi îndrăgostiţii din oraş. Îndrăgostit de oraş, acesta e gândul cu care am vrut să îmi las şi eu amprenta «metalică» pe podul de la Poarta a III-a”, a spus Mircea Hava. Edilul susţine că prin astfel de acţiuni speră să facă din Cetatea Alba Iulia un loc “despre care toată lumea să vorbească din inimă, cu dragoste şi mândrie”.
 
Astfel de tradiţii există în multe dintre marile oraşe europene şi sunt considerate gesturi simbolice prin care persoanele îndrăgostite
 
 

Centru de informare în Cetatea Alba Carolina. Primăria vrea să înfiinţeze o asociaţie de turism

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: