Împăcare româno-maghiară între doi sportivi alergători de ultramaraton care s-au certat de la o sanie: „Dorim să învingem răul prin bine“

Împăcare româno-maghiară între doi sportivi alergători de ultramaraton care s-au certat de la o sanie: „Dorim să învingem răul prin bine“

Cei doi sportivi s-au întâlnit la Alba Iulia

Ultramaratoniştii Levente Polgar din Aiud şi Avram Iancu din Petroşani, s-au întâlnit la Alba Iulia pentru a se împăca, după ce în urmă cu câteva zile şi-au aruncat acuze publice din cauza unei sănii speciale de concurs pe care sportivul din Alba i-o împrumutase celui din Hunedoara.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi au semnat chiar o scrisoare în care cei doi îşi cer iertare suporterilor lor pe care doresc în continuare să îi inspire pozitiv.
 
Că binele învinge, e un final de basm. Sub presiunea impulsului se fac multe greşeli! Greşeli pe care, ulterior, le regretăm. Aflaţi sub presiunea unor antrenamente extreme luăm decizii pripite şi greşite. Pe care, ulterior, le regretăm. Atât pentru greşeli cât şi pentru decizii pripite ne cerem iertare reciproc.
 
Ne cerem iertare şi suporterilor pe care în continuare dorim să-i inspiram pozitiv. Dorim să învingem răul prin bine! împreună! Mulţumim toturor celor care au rămas alături de noi! Se spune ca în tot răul există şi un pic de bine. Puţinul bine care a rezultat din întâmplarea asta nedorită este faptul că am putut observa, amândoi, care ne sunt prietenii adevăraţi. Dar au ieşit si “ceilalţi” la suprafaţă.
 
De asemenea, am putut observa cât de grav se poate interpreta, reinterpreta, exagera şi manipula. Există oameni care stau special la cotitură aşteptând cea mai mică greşeală. Certuri există în orice familie chiar şi în familia sportivilor. Însa există şi împăcare. Şi cu sportivitate ne împăcăm regretând cele întâmplate” , au scris cei doi sportivi, apoi au semnat.
 
Avram Iancu se înfuriase după ce Levente Polgar i-a cerut sania specială pentru ultramaraton înapoi, în timp ce acesta se antrena pe distanţa Petroşani – Constanţa, pe motiv că i-a împrumutat-o pentru cursa de la cercul polar.
 
Avram Iancu va participa la Ultra Arctic 6633, cea mai dură competiţie din lume, la care anul trecut a participat Levente Polgar. Sportivul aiudean a făcut eforturi mari pentru a obţine bani pentru sanie, care este foarte scumpă, iar acum i-a împrumutat-o lui Avram Iancu. Levente Polgar a făcut istorie fiind primul sportiv fără o mână acceptat la această competiţie.
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările