ÎCCJ respinge anularea condamnărilor în cazul a trei ciobani trimişi peste 2o de ani la închisoare pentru tentativă de omor

ÎCCJ respinge anularea condamnărilor în cazul a trei ciobani trimişi peste 2o de ani la închisoare pentru tentativă de omor

Trei ciobani care au recurs la o cale extraordinară de atac la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, după ce au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoare pentru tentativă de omor, nu au reuşit să obţină anularea pedepselor.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Instanţa supremă a respins, în 8 octombrie 2019, contestaţia în anularea formulată de cei trei bărbaţi.
 
”Respinge, ca inadmisibile, apelurile formulate de apelanţii Petra Gheorghe Adrian, Stănuş Valer şi Stănuş Andrei Ilie împotriva sentinţei penale nr. 482 din data de 24 iunie 2019 a Cur?ii de Apel Alba Iulia – Secţia Penală, pronunţată în dosarul nr. 343/57/2019. Obligă apelanţii la plata sumei de câte 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat”, se precizează în cuprinsul deciziei de la ÎCCJ. 
 
Condamnarea celor trei la închisoare este urmarea unui scandal ce a avut loc în aprilie 2017 pe o păşune lângă Râpa Roşie, localitatea Lancrăm. Acestea s-au agresat reciproc, din cauza unor neînţelegeri legate de locul de păşunat. Astfel, între Stănuş Valer, de 39 de ani, din comuna Săsciori, Stănuş Andrei Ilie, de 27 de ani din Sebeş şi un minor de 17 ani (la data faptei), din Lancrăm, pe de o parte şi alte persoane de 64 de ani, respectiv 25 de ani, pe de altă parte, a izbucnit un conflict spontan.
 
În timpul conflictului, cei cinci s-au agresat, iar victimele au suferit leziuni corporale grave şi au fost transportate la spitalul din Alba Iulia unde au primit îngrijiri medicale. Inculpaţii Stănuş au fost condamnaţi, fiecare, a câte 8 ani de închisoare, în timp ce tânărul minor la data faptei  a primit măsura educativă a internării într-un centru de detenţie pe o perioadă de 5 ani. Instanţa a respins cererile de schimbare a încadrării juridice formulate de inculpaţi din infracţiunea de tentativă de omor calificat în infracţiunea de vătămare corporală.
 
Magistratul a mai decis să menţină măsura controlului judiciar impusă în cazul celor trei persoane judecate. În plus, s-a mai stabilit obligativitatea ca aceştia să achite, în solidar, daune morale de 140.000 de lei către cele două victime, la care se aduaugă daune materiale şi cheltuieli de judecată. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: