3.800 de ţărani din Alba în „team building“ forţat la Predeal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Arhivă
Foto Arhivă

Un număr de aproximativ 3.800 de ţărani din Alba trebuie să urmeze un curs în staţiunea Predeal, care reprezintă o condiţie pentru a putea beneficia de o finanţare pentru proiectele întocmite la fermele pe care le administrează. Majoritatea beneficiarilor sunt din zona Munţilor Apuseni.

3.400 dintre cei care trebuie să fie prezenţi la curs au întocmit proiecte pe măsura 141 din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), care acordă o finanţare de 1.500 de euro pe an fermelor de subzistenţă.

Restul de 400 sunt tineri fermieri care au câştigat proiecte pe măsura 112, care susţine dezvoltarea unor activităţi productive în ferme administrate de persoane tinere.

Suntem pe pricul loc în ţară la aceste proiecte. Licitaţia pentru susţinerea cursurilor a fost câştigată de o firmă din Bucureşti, care le organizează la Predeal. Am vorbit la minister ca să se facă aceste cursuri la noi în judeţ. La Sălciua şi Albac sunt spaţii disponibile unde pot fi organizate cursurile. Până acum nu am primit niciun răspuns“, a spus directorul Direcţiei Agricole Alba, Nicolae Stanciu, în şedinţa Colegiului Prefectural.

Prefectul Ştefan Bardan a afirmat că va insista şi el la Ministerul Agriculturii pentru ca cei care susţin cursurile să se deplaseze în locaţiile găsite din Apuseni.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite