De-a lungul timpului insula greceasca a fost sursa de inspiraţie pentru poeţi, artişti, muzicieni sau pictori, fiind o muză cu o frumuseţe de nedescris. A cucerit inimile italienilor care au numit-o Il Fiore di Levante, veneţienilor care i-au spus Veneţia Sudului, dar şi a turiştilor români ce au supranumit-o Insula Grotelor Albastre.

Insula ţestoaselor Caretta Caretta

Orice denumire ar purta, Zakynthos este un loc de bifat măcar o dată... pe vară! Pentru că nu este o destinaţie foarte scumpă a devenit tot mai populară pentru români. Este locul ideal fie că eşti în căutare de relaxare, de party-uri, călătoreşti alături de cei mai mici membri ai familiei, sau că eşti senior...

Zakynthos este cunoscută în toată lumea pentru apele cristaline în nuanţe schimbătoare de albastru. Are foaret multe plaje frumoase străjuite de stânci argintii, flancate de păduri de pini, măslini sau citrici. Compuse din nisip fin auriu, prundis gri sau pietre şlefuite de mare. Unele sunt premiate cu Blue Flag pentru curăţenie şi calitatea serviciilor, altele fac parte din Parcul Naţional şi sunt preferatele ţestoaselor Caretta Caretta, ori sunt ascunse în golfuri idilice departe de ochii curioşilor păstrându-şi aerul sălbatic.

Poţi admira plaja Navagio după promontoriul ce o înconjoară!

Cea mai cunoscută plajă a insulei este fără îndoială Navagio. Apare pe toate pliantele de promovare a destinaţiei, dar şi în ghidurile turistice, fiind de asemenea inclusă şi în topurile celor mai spectaculoase plaje din lume.

Navagio Beach este compusă din prundiş alb precum boabele de orez, sărutată de valuri spumoase turcoaz, iar singura modalitate de a ajunge aici este cu barca. Se află în golful Contrabandiştilor şi găzduieşte o epavă a unei nave ce  transporta ilegal ţigări, şi care a eşuat acum multă vreme aici.

 

De Mădălina Isar

Sejur Zakynthos

Vila Margarita 2* - tarife de la 359 lei/persoana, 6 nopti de cazare fara masa, transport autocar, asistenta turistica. *Tarif special, cu plata integrala in momentul inscrierii, fara optiune de rambursare. Detalii pe www.europatravel.ro, call center 021-9407.