VIDEO Unde poate fi văzut cel mai mare foc de artificii, care va intra în Cartea Recordurilor

VIDEO Unde poate fi văzut cel mai mare foc de artificii, care va intra în Cartea Recordurilor

Revelionul din 2012-2013 a fost marcat de un foc de artificii grandios

În Dubai, Anul Nou va fi marcat de cel mai mare foc de artificii din istorie, au anunţat autorităţile din oraşul aflat în Emiratele Arabe Unite, potrivit Yahoo News. Organizatorii speră că focul de artificii care va lumina cerul în Dubai în noaptea dintre ani va intra în Cartea Recordurilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

De Anul Nou vor fi lansate 400.000 de artificii din aproximativ 400 de locuri diferite. Artificiile vor fi lansate cu ajutorul computerelor, acestea controlând elaboratul spectacol de lumini şi muzică. Imagini spectaculoase vor apărea pe cer, ca de exemplu un şoim în zbor, un răsărit de soare deasupra apei sau steagul Emiratelor Arabe Unite.

Steagul va avea o suprafaţă de aproape 30.000 de metri pătraţi, acesta fiind cel mai mare steag pirotehnic realizat vreodată. În total, peste 200 de experţi pirotehnişti au lucrat pentru a pune la punct spectacolul de artificii dintre ani.

Focul de artificii va lumina cerul timp de şase minute. În prezent, recordul mondial pentru cel mai fastuos foc de artificii este deţinut de Kuweit, care în 2012 a organizat un foc de artificii care s-a întins de-a lungul a 5 kilometri de ţărm.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările