VIDEO Un tunel săpat în inima unui gheţar este cea mai nouă atracţie turistică a Islandei

VIDEO Un tunel săpat în inima unui gheţar este cea mai nouă atracţie turistică a Islandei

„Peştera de gheaţă” din Langjökull va avea 500 de metri lungime. FOTO Daily Mail

Pe lângă impresionantele sale gheizere, Laguna Albastră şi peisajele arctice de necomparat, Islanda pregăteşte turiştilor un alt obiectiv impresionant. Un tunel săpat în gheţarul Langjökull sva fi deschis publicului din primăvara anului viitor.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Peştera de gheaţă” din Langjökull va avea 500 de metri lungime şi va include tuneluri şi încăperi subterane cu diferite forme, decorate cu sculpturi de gheaţă şi instalaţii de lumini, scrie „Daily Mail”.
 
Gheţarul s-a produs din zăpada compactă care a căzut de-a lungul miilor de ani. Vizitatorii atracţiei turistice vor putea observa straturi de gheaţă divers colorate, în funcţie de perioada în care s-a depus zăpada. Acestea vor putea fi analizate de experţi, care vor determina condiţiile meteorologice de la momentul depunerii. De exemplu, straturile deschise la culoare s-au format când vremea era era foarte rece, iar aerul a rămas prins printre cristalele de gheaţă, iar straturile mai închise, albăstrui, s-au format atunci când vremea era mai caldă sau mai umedă. 
 
Oamenii se vor putea îmbarca în aventura din interiorul gheţarului începând cu primăvara anului 2015, acesta  putând fi vizitat între lunile martie şi octombrie, în funcţie de condiţiile meteorologice.
 
„Grupuri exclusive de turişti se vor putea bucura de frumuseţea peşterii de gheaţă, vor învăţa detalii interesante despre gheţari şi vor avea şansa să vadă spectaculoasa gheaţă albastră, care se află în inima tunelului”, scrie „Icecave Iceland”.

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările