VIDEO Tenerife: exotism, spectacole cu animale şi puştoaice „afumate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tenerife, una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din arhipelagul Canarelor, şi-a câştigat numele de Insula „Primăverii Eterne“ datorită climei plăcute FOTO SHUTTERSTOCK
Tenerife, una dintre cele mai îndrăgite destinaţii turistice din arhipelagul Canarelor, şi-a câştigat numele de Insula „Primăverii Eterne“ datorită climei plăcute FOTO SHUTTERSTOCK

Insula spaniolă este atât de departe de Europa prin poziţionarea geografică şi, totuşi, atât de aproape prin cultură şi prin stilul de viaţă al localnicilor. Pierdută la 200 de kilometri de coasta de vest a Africii, Tenerife este un paradis al vacanţelor la Oceanul Atlantic.

Locul unde nu este niciodată prea frig, dar nici prea cald, Insula „Primăverii Eterne“, Tenerife, îşi păstrează clima neschimbată tot timpul anului. Înarmat cu astfel de informaţii, am plecat acum câţiva ani cu o cursă charter, hotărât să descopăr toate minunăţiile acestui teritoriu spaniol exotic. 

Prima oprire am făcut-o direct la poalele muntelui Teide. Cu ajutorul telecabinei, am survolat peisajul selenar şi am urcat la peste 3.000 de metri altitudine. Abia când am ajuns în vârf am realizat că hainele mele nu erau destul de groase pentru a rezista prea mult sus, aşa că după 20 de minute m-am cerut în prima cabină care cobora. Ţin minte că am experimentat aceeaşi senzaţie ca atunci când îţi aterizează avionul: mai întâi mi s-au înfundat urechile, după care am avut parte de o durere pârdalnică şi incomodă, de care am scăpat abia după vreo jumătate de oră de la părăsirea telecabinei. 

Drumul nostru şi-a continuat traseul printr-o pădure de conifere, şerpuind spectaculos şi dezvăluindu-ne peisajele ireale, de care, în mod special, se face responsabilă lava cea neagră. Aruncată de Teide, al treilea cel mai mare vulcan din lume, de-a lungul nenumăratelor erupţii, s-a întărit şi s-a pietrificat odată cu trecerea anilor, oferind un spectacol de o frumuseţe stranie. 

Spectacolul naturii şi al vieţii de noapte

Am făcut o mulţime de poze la Los Gigantes, enormele stânci negre care adăpostesc de vânturi Puerto Santiago, un mic port înconjurat de o staţiune mai liniştită şi mai puţin cunoscută decât Las Americas, Los Cristianos sau Costa Adeje. La una dintre terasele de pe chei am mâncat o supă de fructe de mare şi o paella marisco (invadată de creveţi, calamari, languste şi bucăţi de peşte), pe care le-am asortat cu sangria rece. Demenţiale!

În ziua următoare am pornit către Loro Park, una dintre cele mai mari grădini zoologice din teritoriile administrate de o ţară europeană. Dincolo de animalele rare şi abundenţa de păsări viu colorate, cel mai mult m-au impresionat spectacolul orcilor şi reprezentaţia leilor de mare. Am petrecut acolo câteva ore bune, dar tot am găsit timp să mergem în Santa Cruz, la shopping. Faimoasele reduceri sunt la ordinea zilei în Tenerife, aşa că ne-am făcut „provizii“ vestimentare pentru cel puţin două veri. Serile le-am petrecut ba în Las Americas, ba în Cristianos, luând la rând cluburile de karaoke, puburile şi discotecile. 

N-am să uit cât voi trăi scena petrecută într-o dimineaţă, pe la 3.00, când o familie de englezi se întorcea la hotel după o noapte de pomină, mergând fiecare pe şapte cărări, dar urmându-l cu o conştiinciozitate habotnică pe tată. La un moment dat, toţi trei au oprit în dreptul unui palmier, iar ambii părinţi i-au oferit fiicei de 13-14 ani... o gingaşă consiliere pe probleme generate de consumul de alcool: i-au ţinut capul în momentele grele şi i-au oferit sprijin pentru continuarea traseului până la destinaţia finală. 

Preţuri

o bere – de la 2 euro

o cafea – de la 1,8 euro

o sticlă cu apă (1,5 l) – 0,65 euro

un prânz pentru două persoane - de la 30 de euro

un bilet pentru transportul în comun – de la 1,35 euro

un pachet de ţigări – de la 2,6 euro

închirierea unei maşini – de la 20 de euro

Excursii opţionale în Tenerife prin agenţii de turism: 

Teide şi Loro Parque – de la 49 de euro

excursie la Vulcanul Teide – de la 24 de euro

excursie Teide şi satul Masca – de la 32 de euro

plimbare cu Catamaran Lady Shelley – de la 58 de euro

excursie de shopping în capitala Santa Cruz de Tenerife – de la 20 de euro

plimbare cu autobuzul hop-on hop-off în Santa Cruz de Tenerife – de la 16 euro

tur insula Tenerife – de la 26 de euro

tur de insula Lanzarote – de la 190 de euro/persoană

tur insula La Palma – de la 160 de euro

turnir cavaleresc – de la 52 de euro/persoană

croazieră pe Oceanul Atlantic – de la 52 de euro/persoană

Sejur în Tenerife, de la 533 de euro de persoană

Un sejur în Tenerife costă de la 533 de euro de persoană pentru transport cu avionul, transferuri, şase nopţi de cazare cu pensiune completă la Hotel Diamante Suites de patru stele şi asistenţă turistică. Hotelul Diamante Suites, aşezat în staţiunea Puerto de la Cruz, la numai 250 de metri de Playa Jardin, oferă privelişti extraordinare către mare şi către muntele Teide, precum şi accesul facil către numeroasele atracţii turistice din zonă. Printre facilităţi se numără trei restaurante, bar, piscină exterioară, snack-bar la piscină, centru wellness, acces la internet, minimarket şi programe de animaţie. Detalii la agenţia Christian Tour, www.christiantour.ro, tel. 021-211.11.39. 

Ce nu trebuie să ratezi în Tenerife

Grădina botanică din Tenerife. În această insulă te vei bucura de plajă şi de locuri verzi, aşadar, du-te în excursii să admiri varietatea faunei si a florei. Grădina botanică din Tenerife este deschisă în fiecare zi de la ora 9.00 până la 19.00, iar preţul de intrare este de 3 euro.

Loro Park – grădina zoologică din Tenerife. Se află în nordul insulei şi găzduieşte cel mai mare parc al papagalilor din lume. Tot aici vei întâlni aligatori, păsări flamingo şi tigri.

Parcul Cămilelor. Există un parc plin de cămile, pe care nu numai că le poţi admira, dar vei avea ocazia să te şi plimbi cu ele în afara parcului.

Parcul Loro din Puerto de la Cruz. Este locul ideal pentru turiştii care caută linişte şi relaxare. Tot aici se află şi cazinoul Puerto Cruz.

Drumeţii la muntele Teide (foto). Poţi urca în vârful muntelui Teide cu telecabina, iar apoi te poţi aventura pe jos să admiri îndeaproape peisaje de vis. Pe cele mai înalte vârfuri se poate schia. 

muntele Teide

Bazinele Naturale din Tenerife. Sunt recunoscute pentru efectele terapeutice. Te poţi relaxa în staţiuni precum Bajamar, Costa Martinez sau Ten-Bel.

Croaziera Shogun. Poţi face o croazieră în Atlantic, cu o durată de cinci ore, spre zona Masca şi Los Gigantes. Spectacolul delfinilor şi al balenelor este uimitor. Excursia include transportul gratuit dintre Las Americas şi Port.

Mergi în satul Masca, un loc pitoresc al Insulelor Tenerife. Se află lângă munţii Teno şi este considerat cel mai frumos sat din zonă, precum şi cel mai vizitat de turiştii care vin în Tenerife. O zi petrecută aici te va face să te întorci în timp pentru câteva ore. Este un loc de un exotism aparte, cu oameni primitori.

Mergi la Aqualand (foto). Este dotat cu numeroase instalaţii pentru copii şi un delfinariu. Tot aici se află un restaurant, o cantină şi patru fast-food-uri. Aqualand este deschis între 10.00 şi 17.00, iar show-ul delfinilor are loc la ora 15.00.

Aqualand

Bucură-te de carnavalul din Tenerife. Carnavalul din Santa Cruz de Tenerife (Insulele Canarias, Spania) este considerat cel de-al treilea carnaval ca mărime din lume şi are loc în fiecare an la sfârşitul lunii februarie şi începutul lunii martie.

Gustă bunătăţile din Tenerife. Încearcă chorizo, un cârnat flambat din carne de porc, salată de ton cu avocado şi cocido, papas arrugas – cartofi mici cu sos fierţi în apă cu multă sare, precum şi flan – desertul care aminteşte de crema de zahăr ars de la noi. 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite