Mai exact, Albena şi Sunny Beach două destinaţii pretenţioase, unde personalul este mereu zâmbitor şi serviciile de maximă calitate. Ai divertisment pentru toate vârstele, ai nisip fin, ai vorbitori de limba română şi, cel mai important, ai mese îmbelşugate, umplute până la refuz. Cum să spui nu unei asemenea vacanţe?

Albena este singura staţiune din Bulgaria cu propria rezervatie naturala – Baltata. O fâşie de pământ impresionantă, care îmbină marea cu pădurea exotică, şi în care trăiesc peste 260 de specii de plante. Este una dintre cele mai frumoase destinaţii şi cea mai cunoscută staţiune de pe coasta Mării Negre datorită serviciilor de calitate şi a numeroaselor posibilităţi de distracţie, în special pentru familii. Considerată o oază de linişte şi un paradis al serviciilor all inclusiv, Albena pare a fi locul perfect pentru un sejur sau o mini escapadă de weekend, mai ales că preţurile sunt mai mult decât rezonabile. Spre exemplu, la Europa Travel, o noapte de cazare la Hotel Elitsa de trei stele costă doar 24 euro, în regim all inclusive. Cât despre divertisment, de-a lungul plajei de nisip găseşti, pe lângă numeroase taverne, şi multe posibilitaţi de practicare a sporturilor nautice.

În Sunny Beach distracţia este cuvântul cheie. Cu o plajă de 9 km lungime clasificată „Blue Flag”, cel mai înalt standard pentru curăţenie, Sunny Beach este cea mai mare şi mai modernă staţiune de pe litoralul bulgăresc. În fiecare vară, plaja este luată cu asalt de tineri petrecăreţi, care umplu parcul acvatic al staţiunii, terenurile sportive şi numeroasele taverne cu petreceri nocturne. Este raiul distracţiei, unde ofertele curg chiar şi la cazări. Anul acesta, Europa Travel confirmă regula cu hotelul de 3 stele Pomorie, unde o noapte de cazare costă 26 euro, în regim all inclusive. Şi ca un plus, pe lângă sute de tineri care îi trec anual pragul, Sunny Beach ademeneşte şi familii cu copii, prin zone de relaxare şi numeroase facilităţi de divertisment.

Cât despre drumul până acolo, aşa, ca pont, cel mai ieftin transport în Bulgaria este cu autocarul, de la 25 de euro dus/întors. Dacă tot stai pe gânduri, sună la Europa Travel: 021.9407, şi află toate detaliile. Cine ştie, poate vacanţa e mai aproape decât crezi.