Unde plecăm din ţară: topul celor mai bune ţări pentru emigrare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
China 4este o opţiune bună din punct de vedere economic FOTO: Arhivă Adevărul
China 4este o opţiune bună din punct de vedere economic FOTO: Arhivă Adevărul

Elveţia este ţara în care emigranţii au parte cele mai bune condiţii de trai, potrivit unui studiu. Cea mai proastă opţiune este Egiptul, ţară în care calitatea vieţii emigranţilor este foarte scăzută.

Dacă ai planuri de emigrare, cea mai bună alegere este Elveţia. Pe lângă ciocolata foarte gustoasă şi peisajele spectaculoase, această ţară are multe de oferit emigranţilor: o calitate foarte bună a vieţii, un sistem sanitar eficient, şcoli bune pentru copii şi perspective financiare.

Acestea au fost criteriile luate în calcul de reprezentanţii băncii britanice HSBC la evaluarea ţărilor cu cele mai bune condiţii de trai pentru emigranţi. Analiza lor s-a bazat pe un sondaj la care au participat peste 9.000 de emigranţi din 34 de ţări, potrivit publicaţiei „The Wall Street Journal“.

Singurele „bile negre“ ale Elveţiei sunt lipsa unei vieţi sociale active şi dificultatea de a lega prietenii cu locuitorii ţării şi chiar cu alţi emigranţi.

Click pentru mărire:

top tari emigranti

FOTO: Daily Mail

Singapore, China şi Germania se clasează pe următoarele locuri în topul ţărilor care oferă emigranţilor o calitate bună a vieţii. Din punct de vedere economic, China se clasează cel mai bine în acest top, dar cei care vor să aleagă această ţară trebuie să ia în calcul şi dezavantajele: adaptarea la cultura şi la stilul de viaţă al localnicilor poate fi foarte dificilă.

Click pentru mărire:

top tari emigranti

FOTO: Daily Mail

Marea Britanie nu este deloc apreciată printre emigranţi, ea aflându-se pe locul 33 în acest top. Doar Egiptul, situat pe ultimul loc în top, oferă emigranţilor condiţii de trai mai proaste.

Ţările care oferă condiţii foarte bune pentru creşterea copiilor sunt Noua Zeelandă, Africa de Sud şi Germania, reiese din acelaşi sondaj.

Click pentru mărire:

top tari emigranti

FOTO: Daily Mail

Studiul „Expat Explorer“ a fost realizat de YouGov şi este unul dintre cele mai vaste care au implicat emigranţi.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite