Un logo pentru Bucureşti: cum s-a gândit o româncă să reprezinte grafic numele capitalei în care trăieşte şi ale altor oraşe FOTO

Un logo pentru Bucureşti: cum s-a gândit o româncă să reprezinte grafic numele capitalei în care trăieşte şi ale altor oraşe FOTO

Moscova. FOTO boredpanda.com

Raluca Popescu, un artist grafic din România, a încercat să reprezinte numele mai multor oraşe, printre care şi Bucureşti, prin logouri care conţin imagini regăsite în denumirea metropolelor în limba engleză.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce unele reprezentări grafice pentru numele diverselor oraşe au fost considerate inspirate de persoanele care au văzut proiectul româncei Raluca Popescu, postat pe site-ul Bored Panda, altele au considerat că ar fi fost loc de mai bine. 

„Am început cu Bucureşti. Ce reprezintă cel mai bine oraşul în care locuiesc? Cum ar putea fi desenat?", s-a întrebat Raluca Popescu. 

În cazul capitalei bucureştene, Bucharest (Bucureşti – lb. engl), numele conţine, la nivel fonetic, cuvântul „car” (maşină –lb.engl.), care a fost inclus de artista grafică în logo-ul oraşului.

Unii comentatori au sugerat ca variantă mai potrivită Bookarest (book – carte în lb. engl.), în timp ce alţii au fost de acord cu varianta originală, ţinând cont de faptul că Bucureştiul este sufocat de maşini.

Bucureşti. FOTO boredpanda.com

Bratislava, capitala Slovaciei, a primit imaginea unui sutien – „bra” (lb. engl.), în timp ce Budapesta, capitala Ungariei, a căpătat statuia lui Buda, iar Berlin simbolul unui urs (bear - lb.engl.). 

Budapesta. FOTO boredpanda.com

Berlin. FOTO boredpanda.com

Islanda a fost „servită” cu un cornet de îngheţată potrivit cu vremea rece a ţării „ice” (gheaţă, îngheţată – lb. engl.), în timp ce în Moscow (Moscova – lb. engl.) s-a „infiltrat” o vacă (cow – lb. engl.).

Islanda. FOTO boredpanda.com

Seattle - (mare - lb. engl.) FOTO boredpanda.com

Liverpool (pisicină - lb. engl.). FOTO boredpanda.com

Paris (pair / pereche, cuplu  -  lb. engl. ). FOTO boredpanda.com

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările