Turnul Tornada: cum va arăta zgârie-norul inspirat de violentul fenomen meteo

Turnul Tornada: cum va arăta zgârie-norul inspirat de violentul fenomen meteo

Firma de arhitectură Kinslow, Keith şi Todd a proiectat un zgârie-nor inspirat de forma tornadelor, clădire care se va numi Tornado Tower. FOTO Daily Mail

O clădire-fenomen proiectată de o echipă de arhitecţi din Oklahoma, în SUA, are forma unei tornade, zgârie-norul reprezentând un fel de tribut adus oraşului Tulsa, localizat pe ceea ce se numeşte „aleea tornadelor“. Numai în cursul anului 2013, statul Oklahoma a fost lovit de peste 80 de tornade, recordul absolut fiind înregistrat în 1999, cu nu mai puţin de 145 de tornade, conform Serviciului Naţional de Meteorologie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Firma de arhitectură Kinslow, Keith şi Todd a proiectat un zgârie-nor inspirat de forma tornadelor, clădire care se va numi Tornado Tower. Proiectul menit să înfrumuseţeze o zonă ternă  a oraşului Tulsa, unde se află un service auto, va include mai multe muzee, dar şi un centru de cercetare. Clădirea ar putea avea între 20 şi 30 de etaje, iar terasele exterioare sunt prevăzute ca adevărate grădini în aer liber.

Arhitecţii au declarat pentru canalul de televiziune Fox23 că au fost contactaţi încă din luna februarie de potenţiali investitori. Aceştia au precizat că structura va rezista tornadelor sau altor intemperii. La ultimul etaj, Turnul Toranda va avea un restaurant rotitor, ceea ce va apropia şi mai mult conceputul de o tornadă, notează Daily Mail. Clădirea ar putea găzdui şi spaţii pentru birouri, dar şi un auditoriu.


FOTO Daily Mail 

FOTO Daily Mail 

FOTO Daily Mail 

 

 

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările