Turiştii care vor să meargă la Cupa Mondială din 2014 sunt avertizaţi de specialiştii din domeniul sănătăţii

Turiştii care vor
să meargă la Cupa Mondială din 2014 sunt avertizaţi de specialiştii din domeniul sănătăţii

Ţânţarul Aedes aegypti este cel care provoacă febra dengue. FOTO: topnews.in

Suporterii care îşi doresc să ajungă să vadă meciurile mondialului din 2014 în ţara gazdă ar trebui să fie atenţi la riscul reprezentat de febra dengue, potrivit specialiştilor din domeniul sănătăţii din Marea Britanie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bolile tropicale răspândite de muşcăturile de ţânţari pot fi o problemă în cel puţin trei oraşe din cele 12 care găzduiesc meciurile de vara viitoare din Brazilia, susţine profesorul de La Universitatea din Oxford, Simion Hay.

Nu există vaccinuri sau medicamente contra febrei dengue, dar evitarea muşcăturilor de ţânţari este cea mai bunp formă de precauţie.

În cazurile complicate febra dengue poate duce la internări în spitale pentru tratamente supravegheate. Această boală este transmisă de un anumit tip ţânţari Aedes aegypti.

Specialiştii britanici au stabilit, în urma cercetărilor, că riscul de febră dengue va fi la apogeu în perioada în care au loc meciurile în trei din oraşele braziliene din nord-estul ţării: Fortaleza, Natal şi Salvador.

Febra dengue se manifestă prin dureri de cap, dureri ale ochilor, ale oaselor, muşchilor şi frisoane, potrivit NHS Choices.

Pentru a se feri posibilele probleme cauzate de ţânţarii care stau la baza producerii febrei dengue specialiştii medicali recomandă să:

1.Alegerea locurilor de cazare unde au plase împotriva ţânţarilor, aer condiţionat şi pot avea acces la insecticide.

2.Purtarea hainelor care acoperă nivelul braţelor şi picioarelor.

3.Aplicarea de loţiuni împotriva ţânţarilor

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările