Turismul rural mai are un scop economic important în România

Turismul rural mai are un scop economic important în România

Turismul rural atrage străini, dar poate avea un impact pozitiv şi asupra cetăţenilor şomeri.

Se poate să fi auzit până acum că România e o ţară minunată, cu un potenţial imens, dar nevalorificat.  Contra acestui fapt, un proiect finanţat prin fonduri europene caută să valorifice o parte din potenţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Proiectul construit de Asociaţia Femeilor şi Familiilor din Mediul Rural (AFFMR) se numeşte Creşterea competitivităţii zonelor rurale prin valorificarea potenţialului turistic”. E o denumire complexă, dar care transmite o idee simplă: mediile rurale din România sunt o mină de aur pentru turism.

Proiectul are ca scop să contribuie la creşterea şanselor de ocupare pe piaţa muncii a persoanelor din mediul rural. Aceştia sunt tineri fără ocupaţie, dar dornici să înveţe meserii noi prin care îşi pot ajuta comunitatea să se dezvolte. Apoi, e vorba despre promovarea locurilor şi oamenilor care fac din România o veritabilă atracţie.

Peste 1.000 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă sau inactive, în special tineri până în 25 de ani, femei şi şomeri de lungă durată din mediul rural, au beneficiat gratuit de serviciile AFFMR şi ale partenerilor săi: informare şi consiliere profesională, formare şi perfecţionare în meserii conexe turismului. De asemenea, 150 de persoane din grupurile ţintă au beneficiat de consultanţă în vederea începerii unei activităţi independente, iar alte 100 au beneficiat de mediere pe piaţa muncii.

Programele de formare organizate în cadrul proiectului au vizat mai multe calificări şi competenţe: antreprenoriat, ospătar, cameristă, baby sitter, animator de centre de vacanţă şi manager resurse umane. Participanţii au fost selectaţi dintre şomerii tineri şi şomerii de lungă durată din mediul rural, din judeţele Bacău, Neamţ, Suceava, Iaşi, Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş, Sibiu, Botoşani, Vaslui, Argeş, Dâmboviţa, Prahova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: