Transport pe apă cu prioritate pentru rezidenţi, instituit în Veneţia: motivul pentru care turiştii vor fi puşi la respect

Transport pe apă cu prioritate pentru rezidenţi, instituit în Veneţia: motivul pentru care
turiştii vor fi puşi la respect

Veneţia se pregăteşte să introducă un plan pentru a le uşura localnicilor accesul la sistemul de transport pe apă, prin crearea unor cozi prioritare pentru rezidenţi. FOTO dailymail.co.uk/Alamy

Cei ce plănuiesc să viziteze Veneţia vor trebui să aştepte mai mult pentru îmbarcarea pe faimoasele vaporetto care facilitează deplasarea pe apă în renumita destinaţie turistică.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi turiştii trebuie să plătească un preţ mai mare, de 7,5 de euro, pentru un bilet pe vaporaş, iar pentru localnici acesta costă de 5 ori mai puţin (1,5 euro), vizitatorii vor trebui în curând să le acorde întâietate rezidenţilor. Şi aceasta pentru că primarul oraşului italian, Luigi Brugnato, vrea să îi mulţumească şi pe rezidenţi care, după ce în trecut s-au plâns de prea multă gălăgie şi deranj din partea turiştilor, acum vor să aibă prioritate în ceea ce priveşte transportul cu vaporetto. 

Potrivit Daily Mail, aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că trebuie să aştepte mult timp la coadă pentru a se îmbarca pe un astfel de bus pe apă, ţinând cont că turiştii, în număr mare, cumpără bilete şi le ocupă locurile înainte.  

Urmare a valului de contestaţii, oraşul plutitor al Italiei se pregăteşte să introducă un plan pentru a le uşura localnicilor accesul la sistemul de transport pe apă, prin crearea unor cozi prioritare pentru rezidenţi.

Schema va fi încercată la început pentru opt dintre cele mai aglomerate staţii pe apă, iar cei ce vor avea prioritate vor fi pasagerii care trăiesc, lucrează sau studiază în Veneţia.

„Nu este vorba despre o formă de discriminare împotriva turiştilor, ci despre a face viaţa din Veneţia mai uşoară pentru locuitori”, a declarat primarul oraşului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: