Transfăgărăşanul, în topul celor mai palpitante drumuri din lume

Transfăgărăşanul, în topul celor mai palpitante drumuri din lume

Soseaua care traversează Pasul Stelvio din Alpii italieni FOTO izismile.com

Transfăgărăşanul ajunge din nou în topurile internaţionale. De data aceasta, jurnaliştii de la Yahoo Travel îl plasează pe locul al doilea într-un clasament al celor mai frumoase, dar periculoase drumuri din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Este dificil de pronunţat şi greu de parcurs cu maşina, dar este foarte distractiv. Fosta rută militară prin Transilvania cuprinde 89 de kilometri de curbe, ace de păr şi un drum pe lângă castelul Contelui Dracula, Cetatea Poenari”, scriu jurnaliştii de la Yahoo Travel despre Transfăgărăşan.

Cetatea la care aceştia fac referire este una dintre reşedinţele lui Vlad Ţepeş, o fortăreaţă construită în calea invadatorilor otomani pe un vârf de munte. Ea folosea ca loc de refugiu şi de observaţie.

O legendă spune că Vlad Ţepeş, fiind urmărit de turci, a scăpat refugiindu-se în această cetate.

Cu mai puţin de două luni în urmă, jurnaliştii de la BBC menţionau Transfăgărăşanul într-un top al celor mai periculoase drumuri din lume. Ei notau atunci că „drumul de 90 de kilometri care ajunge la 2.034 de metri altitudine este plin de curbe şi coborâri periculoase. A fost desemnat de echipa Top Gear drept «cel mai frumos drum din lume», dar şoferii spun că sunt puşi în situaţia de a schimba viteza la fiecare 3-4 minute, o situaţie nu tocmai distractivă”.

Pe primul loc în topul publicat de jurnaliştii de la Yahoo Travel se află un drum din Bolivia, North Yungas, cunoscut şi ca „drumul morţii”. El se întinde din La Paz şi până într-un oraş numit Coroico, din Pădurea Amazoniană. Până în 2006, când s-a construit un traseu alternativ, pe acest drum îşi pierdeau viaţa anual peste 200 de oameni.

„Drumul morţii” din Bolivia

Locul al treilea în topul celor mai palpitante drumuri din lume este ocupat de Khardung la Pass, din China. Acest drum trece prin Munţii Himalaya şi ajunge până la o altitudine de 5.350 de metri. Şoseaua Yakutsk, din Rusia, drumul Cairo-Cape Town, Autostrada James Dalton, din Alaska, Col de L’iseran, din Franţa, Trecătoarea Stelvio din Italia şi Nurburgring Nordschleife, din Germania sunt alte câteva drumuri îndrăzneţe incluse în top.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Site-ul izismile.com a realizat un colaj cu cele mai spectaculoase șosele din lume, în rândul cărora apar podul de aproape 11 kilometri care mărginește Florida (SUA), autostrada Karakoram care leagă China de Pakistan, dar și Transfăgărășanul nostru. ÎN IMAGINE: Podul de șapte mile (11 kilometri) de pe coasta Floridei FOTO izismile.com

Imagini din aceeasi galerie
  • Site-ul izismile.com a realizat un colaj cu cele mai spectaculoase șosele din lume, în rândul cărora apar podul de aproape 11 kilometri care mărginește Florida (SUA), autostrada Karakoram care leagă China de Pakistan, dar și Transfăgărășanul nostru. ÎN IMAGINE: Podul de șapte mile (11 kilometri) de pe coasta Floridei FOTO izismile.com
  • Transfăgărășanul FOTO Adevărul
  • Șoseaua Atlantică din Norvegia FOTO izismile.com
  • Șoseaua Dades Gorges din Munții Atlas (Maroc) FOTO izismile.com
  • Autostrada Karakoram care leagă China de Pakistan FOTO izismile.com
  • Autostrada 1 din zona Big Sur din California (SUA) FOTO izismile.com
  • Șoseaua care trece prin munții Tianmen, situați în China FOTO izismile.com
  • Șoseaua 40 din Argentina FOTO izismile.com
  • Soseaua care traversează Pasul Stelvio din Alpii italieni FOTO izismile.com
Distribuie imaginea
citeste totul despre: