Topul ţărilor cu cei mai mulţi nudişti. Nemţii, din nou campioni

Topul ţărilor cu
cei mai mulţi nudişti. Nemţii, din nou campioni

FOTO: Arhivă Adevărul

Aproape o treime din nemţi nu poartă costume de baie la plajă şi la fel de mulţi austrieci sunt lipsiţi de inhibiţii în concediile petrecute la mare, potrivit unui sondaj. Per total, 12% din populaţia Globului practică nudismul.

Ştiri pe aceeaşi temă

Germania şi Austria sunt ţările cu cei mai mulţi nudişti din lume, potrivit unui sondaj realizat anual de Expedia. 28% din nemţi şi la fel de mulţi austrieci nu au nicio problemă să facă plajă fără costum de baie când merg în vacanţă.

Acesta este al treilea an consecutiv în care nemţii se clasează pe primul loc în topul ţărilor cu cei mai mulţi nudişti. De altfel, nudismul este încurajat în Germania. Autorităţile din Munchen au creat şase parcuri speciale pentru cei care vor să facă plajă dezbărcaţi, iar acestea sunt situate în zonele centrale ale oraşului.

Europenii sunt cei mai dezinhibaţi, arată acelaşi sondaj. Majoritatea ţărilor cu cei mai mulţi nudişti sunt din Europa. La polul opus se află locuitorii din din Asia, în special din Japonia (doar 2% din populaţie practică nudismul), Coreea de Sud (3%) şi din Thailanda (4%). Cu toate acestea, japonezii spun că nu au nicio problemă cu nuditatea pe plajă.

Bărbaţii, mai dezinhibaţi decât femeile

Reprezentanţii sexului masculin care fac plajă complet dezbărcaţi sunt de peste două ori mai numeroşi decât femeile. 18% din bărbaţii din întreaga lume practică nudismul, în vreme ce doar 6% din femei au curajul să îşi expună trupul gol pe plajă, arată acelaşi sondaj.

Europencele fac topless

Tot în Europa sunt şi cele mai multe reprezentante ale sexului frumos care fac plajă fără sutien. Ţările cu cele mai multe femei care fac topless sunt Austria (49%), Spania (42%) şi Germania (39%). De partea cealaltă, britanicele şi americancele sunt cele mai pudice pe plajă. Sondajul a fost realizat în 24 de ţări de pe cinci continente şi a inclus 12.000 de adulţi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările