Topul oraşelor în care turiştii riscă să rămână fără portofel: majoritatea sunt destinaţii europene

Topul oraşelor în care turiştii riscă să rămână fără portofel: majoritatea sunt destinaţii europene

Celebra stradă Las Ramblas din Barcelona este locul perfect pentru hoţii de buzunare ieşiţi la vânătoare de turişti. FOTO travel-tips.net

Hoţii de buzunare sunt inventivi şi aplică numeroase metode pentru a sustrage bunurile turiştilor. Dacă plănuieşti o călătorie, află care sunt oraşele cu cea mai mare rată a furturilor în care sunt vizaţi turiştii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Atunci când călătoreşti, o mare grijă trebuie acordată măsurilor de siguranţă. Hoţii de buzunare pândesc la tot pasul, distrăgând atenţia turiştilor printr-o multitudine de strategii.

TripAdvisor, cel mai cunoscut site de recenzii pentru destinaţii turistice, a publicat un top al oraşelor în care ai cele mai mari şanse să cazi pradă hoţilor de buzunar, citat de publicaţia „The Independent”. Bineînţeles, zonele cele mai periculoase sunt cele din preajma atracţiilor turistice, aglomeraţia fiind un mediu propice pentru astfel de infracţiuni.

Barcelona, Spania

Peste 7,5 milioane de turişti vizitează Barcelona în fiecare an, iar mulţi cad pradă hoţilor de buzunare. Celebra stradă Las Ramblas este locul perfect pentru cei care se ocupă cu astfel de infracţiuni. Aşadar, turiştii trebuie să fie cu băgare de seamă.

Roma, Italia

Plin de repere istorice şi culturale, Roma atrage milioane de turişti în fiecare an. Din nefericire, dorinţa de a face fotografii la Colosseum, poate reprezenta o invitaţie pentru hoţi de a fugi cu telefonul sau camera foto.

Praga, Republica Cehă

O plimbare printre străzile turistice din Praga, pline de de oameni, este un mediu propice în care hoţii de buzunare pot acţiona liniştiţi, scrie The Independent. 

Madrid, Spania

Madrid, al doilea oraş spaniol de pe lista neagră, este o destinaţie turistică foarte aglomerată, unde totul se întâmplă cu repeziciune. Piaţa El Rasto şi Metro, sunt două puncte comerciale aglomerate, unde se înregistrează cele mai multe furturi.

Paris, Franţa

În ciuda atentatelor teroriste, aglomeraţia încă se formează la Turnul Eiffel, Luvru sau prin metrouri, aşa că nu este de mirare că şi în această destinaţie turistică, hoţii de buzunare au o activitate intensă. Turiştii sunt sfătuiţi să fie foarte atenţi la bunurile pe care le au asupra lor, mai ales în aceste zone.

Foto wallpapersdesk.info

Florenţa, Italia

Dacă nu mai eşti atent la nimic admirând picturile lui Michelangelo s-ar putea să devii victima perfectă. Toată lumea este cu ochii la artă în Florenţa, mai puţin hoţii de buzunare.

Buenos Aires, Argentina

Hoţii de buzunar din acest oraş sunt cunoscuţi pentru „trucul cu muştar”. După ce aceştia aruncă în turişti cu picături de muştar, asemănătoare excrementelor de pasăre, se oferă să îi cureţe. Însă reuşesc să le facă ordine şi prin buzunare, plecând cu portofelele şi telefoanele acestora.

Amsterdam, Olanda

Deşi oraşul este cunoscut ca fiind relaxant şi prietenos, asta nu înseamnă că pe aici nu sunt hoţi de buzunar. Aceştia profită de aglomeraţia care se formează mai ales în zonele centrale.

Foto theblondeadventurer.com

Atena, Grecia

Atena este plin de monumente şi atracţii în aer liber, ceea ce înseamnă că securitatea nu poate gestiona foarte bine situaţia. Fiţi cu băgare de seamă şi păziţi-vă bagajele şi buzunarele. 

Hanoi, Vietnam

Cartierul vechi din capitala Vietnamului este plin de monumente istorice cu o arhitectură fascinantă. Printre turiştii care vin să admire aceste frumuseţi se ascund şi hoţii de buzunare care aşteaptă o nouă victimă.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: