Topul destinaţiilor europene pentru petrecerea Revelionului 2020

Topul destinaţiilor europene pentru petrecerea Revelionului
2020

Parisul se află în topul destinaţiilor recomandate pentru petrecerea de Revelion FOTO Guliver/Getty Images

Dacă încă nu ţi-ai făcut planuri pentru petrecerea Revelionului şi vrei să pleci din ţară la trecerea dintre ani, motorul gratuit de căutare momondo.ro vine cu o serie de recomandări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ai avut vreodată senzaţia că nu e niciodată prea devreme să vorbeşti despre Revelion? Oricum, în momentul în care ajungi să ai cât de cât idee cam ce ţi-ar surâde şi ajungi la un acord aproximativ cu gaşca sau cu partenerul, singurele oferte care mai sunt disponibile sunt la supra-preţ.

Anul acesta, ia-le-o înainte colegilor de birou insuportabil de organizaţi care ştiu exact ce vor face de Revelion încă de la Revelionul trecut şi frunzăreşte printre destinaţiile recomandate de momondo.ro până o găseşti pe cea mai potrivită. 

Budapesta, Ungaria

Un Revelion cum se cuvine în Budapesta poate însemna o scurtă croazieră pe Dunăre sau un spectacol-concert de muzică clasică şi balet, şampanie, ospăţ din cinci feluri de bucate, în Palatul Dunării (Duna Palota) din fix inima oraşului. În plus, capitala Ungariei abundă în gratuite petreceri de stradă. În faţa Castelului Vajdahunyad, de exemplu, anul acesta se petrece vreme de trei zile (de pe 29 până pe 31), iar „ţara oaspete“ este Rusia, ceea ce se traduce prin servirea a 30 de tipuri diferite de votcă, iar zvonurile spun că nici palinca nu va fi greu de găsit. Asemenea, în Piaţa Vörösmarty se mai întâmplă concerte, iar barurile şi cluburile capitalei abundă în petreceri. Şi pe lângă toate-acestea, există un colţ de oraş care poartă numele de „Ibiza din Budapesta“.

Berlin, Germania

O alternativă sigură este Poarta Brandenburg, unde oamenii se adună pentru a lăsa luminile artificiilor să le umple retina, pentru a zbiera numărătoarea din toţi rărunchii şi, de ce nu, pentru a-şi croi loc către standurile cu mâncare. În afară de merinde, totul e gratis. Deşi nu chiar la fel de gratuit ca Poarta Brandenburg, dar nici atât de scump încât să-ţi vinzi cămaşa de pe tine, Spreespeicher Berlin te îmbie la clătirea ochilor în bătaia artificiilor care se reflectă pe suprafaţa râului. Preţul include bere şi răcoritoare, un pahar de Prosecco servit când trebuie şi cinci DJ care se apleacă asupra R&B-ului şi a clasicelor din deceniile apuse. Încă şi mai ieftină-i petrecerea de la Kino International, cu muzici pop, techno sau raggae, care se întind pe toate cele cinci etaje ale imobilului.

Viena, Austria

Dacă dintre toate colţurile lumii alegi Viena pentru petrecerea Anului Nou, nimeni nu ar trebui să te mai ia de pe ringul de vals sau să oprească ce mai fină muzică să-ţi încânte auzul. Poţi merge la unul dintre concertele Orchestrei Filarmonice Vieneze, iar dacă te ocupi din timp, cu conştiinciozitate şi primeşti cumva şi o mică moştenire până atunci, poate chiar la Gala de Revelion de la Primăria din Viena, un bal în toată regula cu ţinute sofisticate, dansuri vieneze şi sunete melodioase de pahare de cristal ciocnite. O opţiune puţin mai ieftină, dar la fel de grandioasă este Opereta Die Fledermaus a lui Johann Strauss pe care ar trebui să o iei indubitabil în calcul. 

Amsterdam, Olanda

Indiferent de ce aşteptări ai de la Revelion, de ce buget sau în ce companie te afli, în oraşul lalelelor, al morilor de vânt, al bicicletelor şi al păcatelor vei găsi cam orice cauţi pentru a te simţi confortabil. Dacă preferi să petreci pe străzile oraşului pentru pentru a nu cheltui mare lucru, excelent! În pieţele publice din Amsterdam se varsă sacul cu artificii, dansuri, agitaţie şi voie bună; Dam, Rembrandtplein, Leidseplein sau Museum Square vor fi înţesate de oameni care mai de care mai dezlănţuiţi. Poate vei prefera să te bucuri de o cină servită elegant. În cazul acesta, îţi sugerăm să pui mâna pe email imediat şi să îţi rezervi locul la masa unui restaurant în cel mai scurt timp. Preţul intrărilor variază între 30 şi 120 de euro (în funcţie de line-up, eveniment, locaţie).

Barcelona, Spania

Peninsula Iberică spui? După ce ai admirat spectacolul Fântânilor Magice de la Montjuic, ai îndeplinit tradiţia spaniolă, mâncând cele 12 boabe de struguri de la miezul nopţii şi ai deşertat o sticlă de cava, e timpul să te îndrepţi spre clubul (la care ai făcut rezervare în prealabil) şi să îţi dai sufletul pe ringul de dans. Por ejemplo, Razzmatazz este unul dintre renumitele susţinătoare ale petrecerii de Anul Nou, o imensitate de club având cinci spaţii cu muzică diferită. Anul trecut, intrarea s-a făcut la preţul de 50 de euro.

Lisabona, Portugalia

Dacă alegi să petreci Revelionul în acest colţ iberic, atunci să începem cu vinul. Faima acestei băuturi aromate, scurt şi elegant denumită „porto“ în ţara lui Vasco da Gama, nu este vreun secret pentru nimeni. După ce te-ai încălzit puţin cu niscaiva pahare (acompaniate, de ce nu, de puţină carne afumată şi brânzeturi), poţi să o porneşti deja spre Terreiro do Paço, cea mai mare piaţă a oraşului şi locul de desfăşurare a artificiilor şi multor concerte gratuite. Pentru ceva mai liniştit, mai retras, mai meditativ, te poţi refugia în Turnul Belem şi poţi urmări de acolo toată nebunia. Dacă vrei un cadru cu adevărat romantic cu aer de saudade, rezervă din timp un loc într-un local de fado şi petrece-ţi seara delectându-ţi auzul cu această muzică live.

Santorini, Grecia

O vacanţă de iarnă petrecută în Insula Santorini sună delicios, non conformist şi spărgător de clişee. Biletul de avion în perioada asta e un fleac. Să nu mai vorbim de faptul că asta este şansa ta la o experienţă grecească cu adevărat autentică pentru că, deşi nu toate restaurantele şi barurile funcţionează pe timpul iernii, cele care rămân deschise sunt, de fapt, cele frecventate de localnici.

Paris, Franţa

Probabil că atunci câns spui Paris imediat încep să se perinde prin faţa ochilor tot soiul de metode care mai de care mai raffinée de desfătare a simţurilor omeneşti. Nu doar că umblă vorba că nu s-ar bea altceva în afară de şampanie şi vin alb în noaptea dintre ani, dar să nu mai vorbim de spécialités culinaires… ? Foie gras, homar, caviar, un peu de fromage bleu… ce să mai tura-vura?! Dacă şi tu prezinţi o sensibilitate crescută faţă miciile capricii ale papilelor gustative, nu vei avea parte de niciun alt Revelion mai satisfăcător decât cel petrecut într-o croazieră pe Sena. De preferat cu partenerul de viaţă, dar în niciun caz obligatoriu. Poţi admira, între diferitele feluri de mâncare, Catedrala Notre Dame, Luvrul, Museul Orsay şi Turnul Eiffel. Parisul oferă locuri excelente pentru a deschide şampania la miez de noapte, chiar în inima oraşului. Champs Elysees este probabil cel mai cunoscut, dar nici Piaţa Sacre Coeur sau împrejurimile Arcului de Triumf nu sunt de excluse de pe listă. 

Tenerife, Spania

Nu am greşi prea peste măsură afirmând că cele aproape 20 de grade în care se scaldă Revelionul din Tenerife constituie în sine un motiv suficient pentru a aşeza destinaţia pe lista celor de avut în vedere. Vorbeam până acum de lucrurile pe care le poţi face pe 1 ianuarie după ce aburii alcoolului se mai risipesc; ei bine, nu multe locuri se mândresc cu o baie în mare pentru a începe anul cum se cuvine. Iar dacă asta nu e suficient, la 40 de kilometri mai sus, pe vârful cel mai înalt al Spaniei, Mount Teide, găseşti, nici mai mult nici mai puţin decât… zăpadă! 

Roma, Italia

Atunci când îţi propui să sărbătoreşti trecerea dintre ani în preajma celui mai mare şi mai important amfiteatru pe care l-a cunoscut istoria, îţi asumi că s-ar putea să fie puţin, să-i spunem, înghesuit; vorbim aici de Colosseum. Dar dacă îţi place sentimentul de a fi înconjurat de zeci de mii de oameni (cam 60 mai exact) şi unit cu ei de aproximativ aceleaşi gânduri, îţi va plăcea să numeri invers în faţa Colosseumului. În orice noapte de Capodanno te aşteaptă un concert gratuit la Circus Massimo, celebrul stadion roman dedicat curselor de cai. În Roma te aşteaptă şi o distracţie de mama focului, cu o durată de patru zile şi cu Villalobos, Carola, Sonja Moonear, Pan Pot şi alţii asemenea. Se mai şi numeşte Amore Festival; poţi tu să te gândeşti la un nume mai potrivit pentru un festival italian? 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările