Topul celor mai sigure şi al celor mai periculoase companii aeriene

Topul celor mai sigure şi al celor mai periculoase companii aeriene

Compania finlandeză Finnair este considerată cea mai sigură din lume

Potrivit unor statistici germane pentru siguranţa aeriană, companiile aeriene din Europa, Noua Zeelandă şi Hong Kong au avut cele mai bune rezultate din punctul de vedere al siguranţei, scrie Huffington Post.

Ştiri pe aceeaşi temă

Experienţa de zbor poate varia de la persoană la persoană, dar conform Centrului de Evaluare a Datelor despre Accidentele Aviatice, există unele companii aeriene care în 2012 s-au descurcat mai bine decât alte companii de acelaşi tip. Potrivit unor statistici germane pentru siguranţa aeriană, companiile aeriene din Europa, Noua Zeelandă şi Hong Kong au avut cele mai bune rezultate din punctul de vedere al siguranţei. S-a luat în considerare de cât timp companiile aeriene operează, perioada care a trecut de la ultimul avion pierdut, precum şi numărul total de aeronave distruse din 1983, an în care compania a demarat procesul de monitorizare a companiilor aeriene.
Atunci când a venit vorba despre companii aeriene din America de Nord, în special de cele tip low-cost, nu de zborurile naţionale, s-a făcut o listă care conţine un  top 20. În ceea ce priveşte siguranţa, JetBlue s-a clasat pe locul 14 pe lista celor mai mari 60 companii din lume, în timp ce Calgary s-a instalat pe locul 19. Ambele companii nu au înregistrat încă vreun caz de deces sau de accidente dar funcşionează de mai puţini ani  în comparaţie cu United, Air Canada sau Southwest Airlines.
 
Zborurile devin din ce în ce mai sigure
 
În total, în 2012 s-au  produs de 496 de decese pe zborurile comericiale de pasageri, cu doi mai puţini decât în 2011, conform „Daily Telegraph“. Cu toate acestea, datele arată că anul trecut fost un an bun în ceea ce priveşte siguranţa aeriană, mai les că Reţeaua de Siguranţă a Aviaţiei a spus în mod constant că zborurile devin mai puţin periculoase.
„Începând cu anul 1997, numărul mediu de accidente de avion a arătat un declin constant şi persistent, probabil datorită continuării eforturilor depuse de organizaţiile de aviaţie internaţionale, cum ar fi ICAO, IATA, Fundaţia pentru un Zbor în Siguranţă  şi industria aeronautică“, a declarat Harro Ranter, preşedintele Aviation Safety Network.
 
Cel mai grav accident petrecut anul trecut a avut loc pe 3 iunie după ce un Dana MD-83 s-a prăbuşit în timp ce se apropia de Lagos, Nigeria, omorând 153de persoane aflate la bord şi 10 aflate la sol, potrivit CNN.
 
Top 10 cele mai sigure companii aeriene
 
1. Finnair
2. Air New Zealand
3. Cathay Pacific
4. Air Emirates
5. Etihad Airways
6. EVA Air
7. TAP Portugal
8. Hainan Airlines
9. Virgin Australia
10. British Airways
 
Top 10 cele mai periculoase companii aeriene
 
1.China Airlines
2. TAM Airlines
3. Air India
4. Gol Air Transport
5. Korean Air
6. Saudi
7. Turkish Airlines
8. Thai Airways International
9. South African Airways
10. SkyWest Airlines
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: