Top 15 cele mai sociabile şi prietenoase oraşe din lume

Top 15 cele mai sociabile şi prietenoase oraşe din lume

Gothenburg (Suedia) s-a clasat pe primul loc în topul celor mai sociabile oraşe din lume FOTO Pinterest

Cele mai sociabile oraşe din lume au fost dezvăluite de site-ul de rezervări „Hostelworld“, în urma unui studiu care a vizat 39 de mari oraşe din 28 de ţări.

Ştiri pe aceeaşi temă

Studiul „Oraşe Sociabile“, realizat de Hostelworld, a analizat comportamentul şi atitudinile a peste  12.000 de rezidenţi din cele 39 de oraşe, pe baza a zece criterii, printre care: cum şi cât de des socializează locuitorii, deschiderea generală faţă de alte persoane, încrederea în prieteni şi utilizarea reţelelor sociale, arată The Independent.
 
Oraşe scandinave şi nord-americane au ocupat primele cinci locuri ale clasamentului, primele două fiind Gothenburg şi Stockholm din Suedia.
 
Gothenburg a fost declarat cel mai sociabil dintre toate, fiind şi al treilea cel mai liberal oraş în ceea ce priveşte atitudinea faţă de stilul de viaţa al altor oameni. Potrivit studiului, locuitorii săi tind să pună mai mult preţ pe socializare, înaintea priorităţilor lor individuale. Rezidenţii din Gothenburg sunt, totodată, şi cei mai mari utilizatori de reţele sociale, au obţinut al treilea loc în ceea ce priveşte încrederea în prieteni şi căutarea „oricărui prilej pentru a petrece“. 
 
Primul cel mai liberal oraş din lume este, însă, Stockholm, capitala Suediei, care a ocupat a doua poziţie în clasament. Locuitorii lui sunt şi pe locul al doilea în utilizarea reţelelor sociale, fiind totodată şi extrem de preocupaţi de binele comunităţii. Podiumul este completat de Chicago (SUA), care stă foarte bine la capitolul  „cinele luat în oraş“.
 

Top 15 cele mai sociabile oraşe din lume:

1. Gothenburg (Suedia) 
2. Stockholm (Suedia) 
3. Chicago (SUA)
4. Boston (SUA)
5. New York (SUA) 
6. Copenhaga (Danemarca) 
7. Madrid (Spania) 
8. Roma (Italia) 
9. Hamburg (Germania)
10. Dublin (Irlanda)
11. Toronto (Canada)
12. Sydney (Australia)
13. Paris (Franţa)
14. Baltimore (SUA)
15. Varşovia (Polonia)
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările