Top 10 al celor mai ieftine oraşe din lume de vizitat vara, conform TripAdvisor

Top 10 al celor
mai ieftine oraşe din lume de vizitat vara, conform TripAdvisor

Cea mai ieftină mâncare este în Hanoi, capitala Vietnamului FOTO: Hanoi's Panorama & skyline gallery

Cele mai mici preţuri pentru cazare, mâncare şi transport în perioada iunie-august sunt în capitala Vietnamului, Hanoi, potrivit unui clasament realizat de site-ul de turism TripAdvisor. Sofia şi Budapesta se regăsesc în acest top.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru a identifica oraşele cele mai ieftine din lume în care merită să mergi vara aceasta, reprezentanţii TripAdvisor au luat în calcul costurile pentru două persoane care se cazează o noapte la un hotel de patru stele, se bucură de câte un cocktail la un hotel de cinci stele, mănâncă o dată în oraş şi merg cu un taxi la şi de la aeroport.

Topul nu ia în calcul costurile cu transportul către oraşele respective. 48 de oraşe de pe toate continentele au fost incluse în acest studiu, iar perioada analizată a fost iunie-august.

Cancun, din Mexico, este oraşul cu cele mai ieftine băuturi din lume. Două cocktailuri vodka martini costă 2,53 euro, de 15 ori mai puţin decât în Paris, potrivit TripAdvisor.

La capitolul mâncare, cel mai bine se situează Hanoi. O cină pentru două persoane în capitala Vietnamului costă 25,69 euro. În Stockholm, o cină similară costă de cinci ori mai mult: 128,63 euro.

”Rezultatele analizei din acest an arată că destinaţiile din Asia continuă să fie cele mai rezonabile din punct de vedere al costurilor, în vreme ce oraşele europene rămân în topul destinaţiilor costisitoare. Cu toate acestea, ţările est-europene precum Bulgaria şi Cehia par să schimbe această tendinţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al TripAdvisor, James Kay.

Iată care sunt cele mai ieftine 10 oraşe din lume pentru turişti:

1. Hanoi, Vietnam. 115 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin şi două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

2. Jakarta, Indonezia. 119,15 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

FOTO: Globeimages.net

3. Sharm el Sheikh, Egipt. 119,98 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

4. Bangkok, Tailanda. 121,95 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

5. Sofia, Bulgaria. 141,09 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

6. Cape Town, Africa de Sud. 143,25 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

7. Mumbai, India. 143,46 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

8. Kuala Lumpur, Malaezia. 147,13 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

9. Praga, Cehia. 148,66 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

FOTO: Pogodak.rs

10. Budapesta, Ungaria. 150,63 euro costă o noapte de cazare la un hotel de patru stele (2 persoane), vin două cocktailuri, o cină pentru două persoane şi două drumuri cu taxiul la şi de la aeroport în oraş.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: