TOP 10 cele mai bune oraşe din lume

TOP 10 cele mai bune oraşe din lume

Melbourne, Australia FOTO Adevărul

Melbourne este în topul clasamentului, când vine vorba de cele mai bune oraşe în care se poate trăi, potrivit unui raport realizat de „The Economist Intelligence Unit”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Viena, Austria, şi Vancouver, Canada, ocupă următoarele două poziţii pe podiumul realizat în urm analizei nivelului de trai din toată lumea.

Oraşe din toată lumea primesc scoruri în funcţie de stilul de viaţă şi de provocările pe care oamenii le au trăind în acele locuri. Fiecare oraş este punctat în funcţie de stabilitate, sistem de sănătate, cultură şi mediu înconjurător, educaţie şi infrastructură.

Este pentru a treia oară când un oraş australian a cucerit vârful listei. Deşi este al doilea oraş ca mărime din Australia şi nu este la fel de extravagant precum Sydney, dar moştenirea colonială şi dinanismul multicultural compensează pentru toate aşa-zisele lipsuri.

Adelaide, Sidney şi Perth se află în top 10, Australia fiind ţara cu cele mai multe poziţii ocupate în primele zece locuri. Auckland, din Noua Zeelandă, este clasat pe locul 10, fiind un oraş situat în apropierea Australiei.

Viena (foto), comoara turistică a Austriei, ocupă cel de-al doilea loc datorită stilului de viaţă şi nivelului ridicat de trai printre palate şi muzee. Viena are parte de o viaţă culturală extrem de activă, care poate fi cu greu întrecută.

Iar Canada a rămas pe podium prin reprezentantul său, Vancouver, oraş care a captivat mult timp interesul cineaştilor. Toronto ocupă locul patru al clasamentului, iar Calgary locul cinci.
Dintre oraşele mari aşteptate să ocupe poziţii importante, au existat şi câteva surprize. Londra ocupă locul 55 din 140, spre exemplu.

Raportul mai arată că nivelul de trai din toată lumea a scăzut cu 0.6% şi că oraşul Damasc din Siria are parte de cel mai mare declin, în ceea ce priveşte standardele de viaţă, din ultimii cinci ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările