STUDIU Aproape două treimi dintre români se îndrăgostesc în vacanţe: care sunt cele mai favorabile contexte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
vacanta

Interesant este că 35% dintre bărbaţii care au participat la studiu au afirmat că li s-a întâmplat cel puţin o dată să se îndrăgostească în timpul unei vacanţe, pe când dintre participanţii de sex feminin doar 20% au răspuns afirmativ.

Studiul realizat de echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro arată că 27% dintre respondenţii din România s-au îndrăgostit în timpul unei vacanţe, iar dintre aceştia 67% au sub 35 de ani. 

Deşi pare un procentaj mare, ne situăm foarte aproape de media respondenţilor din toate cele 22 de ţări participante la sondaj: 26%. Mitul sângelui latin pare a se confirma, respondenţii din ţările din America Latină dominând clasamentul celor care se îndrăgostesc în timpul călătoriilor: Columbia - 37%; Argentina, Mexic şi Chile - 35%. La polul opus, participanţii care nu se deschid foarte mult în timpul vacanţei sunt cei din Canada (15%), Finlanda şi Australia (16%).

Interesant este că 35% dintre bărbaţii care au participat la studiu au afirmat că li s-a întâmplat cel puţin o dată să se îndrăgostească în timpul unei vacanţe, pe când dintre participanţii de sex feminin doar 20% au răspuns afirmativ.

Unde se întâlnesc sufletele pereche

Dintre românii care au declarat că şi-au găsit perechea în timpul unei vacanţe, aproape o treime (32%) s-au cunoscut pe plajă. Se pare că soarele care răsare din mare nu încălzeşte doar nisipul, ci şi inimile celor care îl privesc. Totuşi, nu la fel funcţionează lucrurile şi pentru cei din Suedia: 31% dintre cei care s-au îndrăgostit în timpul vacanţei şi-au cunoscut jumătatea într-un club sau un bar.

Un alt context propice pentru aceste schimbări emoţionale pare a fi şi grupul de călătorie. Un sfert dintre îndrăgostiţii în vacanţă au afirmat că persoana care le-a atras atenţia făcea parte din grupul alături de care călătoreau.

Drumul către locaţie este cel puţin la fel de important ca destinaţia, întrucât 11% au precizat că au întâlnit persoana iubită în avion, autobuz sau tren.

Românii se îndrăgostesc mai uşor atunci când fac activităţi dinamice sau exerciţii fizice. În privinţa acestui aspect, alături de americani, avem cel mai mare procentaj (10%) al relaţiilor începute în cadrul unor drumeţii montane, cursuri de yoga sau alte forme de relaxare ce presupun efort fizic. Cei care nu sunt ajutaţi de experienţe active pentru a se deschide emoţional sunt reprezentanţii Austriei, Poloniei şi Argentinei, fiecare cu un procent de doar 4%. Echivalentul acestui context pentru participanţii din Australia pare a fi magazinul sau un centru comercial: 15% dintre australieni au început o relaţie în vacanţă în timp ce erau la cumpărături.

Dintre cele 22 de naţionalităţi participante la studiu, românii sunt cei care îşi doresc cel mai mult să povestească experienţele din vacanţă prietenilor sau familiei: 47% au spus că unul dintre primele lucruri pe care le fac la întoarcere este să împărtăşească ce au trăit cu cei dragi. Din nou, este posibil ca aceasta să fie o altă trăsătură a marii familii latine, întrucât cei care completează acest top provin din Columbia (44%) şi Mexic (42%). În partea opusă se află turiştii finlandezi (14%) şi suedezi (15%).

Studiul a fost realizat în 2019 printr-un sondaj online în rândul a 23.400 de persoane din 22 de ţări, dintre care 1006 români cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite