Sibiul, într-un top al celor mai fermecătoare orăşele din Europa

Sibiul, într-un top al celor mai fermecătoare orăşele din Europa

Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007 FOTO Facebook

Oraşul Sibiu apare într-un top al celor mai fermecătoare orăşele din Europa, alături de destinaţii din Belgia sau Anglia.

Ştiri pe aceeaşi temă


Huffington Post a realizat o listă cu câteva dintre cele mai frumoase oraşe liniştite şi neaglomerate din Europa, pornind de la oraşe mici precum Eguisheim (Franţa) până la oraşe mai mari, precum Sibiul. Mărimea celor nouă oraşe europene variază, dar au în comun acelaşi lucru - farmecul.
 
Bibury, Anglia
 
„Cel mai frumos sat din Anglia” este extrem de fotogenic. Printre locurile cele mai fotografiate este Arlington Row, unde pot fi văzute vile care au fost construite iniţial în 1380, însă au fost transformate în vilele ţesătorilor în secolul al XVII-lea.
 
 
Eguisheim, Franţa 
 
Orice oraş care a fost votat ca fiind cel mai frumos din ţară trebuie obligatoriu să fie perfect. Orăşelul Eguisheim se află în partea de nord-est a ţării. La recensământul din 2009 populaţia acestuia era de 1.662 de persoane.
 
 
Bruges, Belgia 
 
Oraşul Bruges are tot ce îi trebuie unui oraş care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Aici te poţi bucura de canale, străzi pietruite, dar şi de un centru istoric medieval.
 
 
Colmar, Franţa
 
Este un oraş din sudul Franţei, situat în marea câmpie alsaciană, la poalele munţilor Vosgi, avand în faţa masivul numit „Le Grand Ballon". Colmar mai este numir şi „Capitala vinului”.
 
 
Gruyère, Elveţia 
 
Este un oraş medieval situat la poalele Alpilor, dar şi o zonă turistică importantă în valea superioară a râului Saane. De asemneea, acest oraş dă şi numlee bine-cunoscutei brânze Gruyère.
 
 
Giethoorn, Olanda 
 
Cunoscut şi ca „Veneţia olandeză”, oraşul Giethoorn se află la 88 de kilometri nord-est de Amsterdam. Aici sunt aproape 180 de poduri care trec peste canalele oraşelor, unde au acces doar pietonii.
 
 
Alberobello, Italia 
 
Este un oraş din sudul Italiei, înscris în Patrimoniul Mondial UNESCO încă din 1996. Aici, casele albe de calcar au fost construite începând cu secolul al XIV-lea. Desenele de pe acoperişurile locuinţelor au o semnificaţie mistică.
 
 
Cesky Krumlov, Republica Cehă 
 
Este un oraş medieval situat în sud-vestul Cehiei, care practic nu s-a schimbat din secolul al XVIII-lea. Este al doilea cel mai frumos şi vizitat oraş din Cehia, după Praga, şi se află la momentul actual sub protecţia UNESCO. 
 
 
Sibiu, România
 
Sibiu a reprezentat şi reprezintă unul dintre cele mai importante şi înfloritoare oraşe din Transilvania, fiind unul dintre principalele centre ale coloniştilor saşi stabiliţi în zonă. În anul 2007 a fost Capitala Culturală Europeană, împreună cu oraşul Luxemburg. Acest oraş-pietonal este plin de locuri istorice şi de străzi pietruite
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: