Sfaturi pentru călătoria cu avionul: de ce se sting luminile la aterizare şi decolare, ce accesorii nu trebuie să purtăm şi ce scaun trebuie să evităm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO travelandleisure.com
FOTO travelandleisure.com

V-aţi întrebat vreodată de ce scad în intensitate luminile în timpul aterizării şi decolării avionului, de ce se impune aceasta masură de siguranţă?  Află ce accesorii nu sunt recomandate în timpul călătoriei şi ce scaun să eviti.

Scăderea intensităţii luminilor în cabină şi lăsarea ferestrelor libere sunt măsurile standard de siguranţă în timpul decolării şi aterizărării, adică momentele critice ale fiecărui zbor. V-aţi întrebat vreodată de ce se impun aceste măsuri de siguranţă? Se pare că iluminarea slabă este o măsură de precauţie, care permite ochilor pasagerilor să se adapteze mai repede în timpul unei evacuări de urgenţă.

Chris Cooke, pilot al unui operator de transport intern major, ne propune un exerciţiu pentru a înţelege situaţia: „Imaginaţi-vă că sunteţi într-o cameră luminoasă necunoscută, umplută cu obstacole, se stinge lumina şi cineva vă cere să ieşiţi repede”, scrie travelandleisure.com.

 In timpul călătoriei nu este recomandat să purtaţi lentile de contact. Aerul din cabinele avioanelor este foarte uscat, acest lucru făcând ca purtarea lentilelor să  devină inconfortabilă. Încearcă să le eviţi si să porţi o pereche de ochelari.

 Cât priveşte locul pe care să îl alegi, statisticile arată că pasagerii care folosesc scaunele din mijloc, în partea din spate a unei aeronave, au cele mai mari şanse de supravieţuire. Scaunele pe care ar trebui să încercăm să le evităm sunt cele de pe culoar.

 Aşadar, data viitoare când călătoreşti, ai grijă ce loc îţi alegi, accesoriile pe care le foloseşi şi ţine minte să laşi fereasta liberă.

 

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite