Secretul ciocolăţelelor de pe pernele din hoteluri: povestea gestului şi ce mare seducător de la Hollywood a lansat tradiţia

Secretul ciocolăţelelor de pe pernele din hoteluri: povestea gestului şi ce mare seducător de la Hollywood a lansat tradiţia

FOTO mag.dylanamsterdam.com

Orice persoană care a avut norocul să fie cazată într-un hotel bun s-a bucurat, probabil, de ritualul bomboanei de pe pernă. De mentă, ciocolată sau ciocolată mentolată, surpriza dulce de pe lenjeria proaspăt curăţată este un gest frumos din partea hotelierilor, care are o poveste cel puţin interesantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Obiceiul hotelierilor de a lăsa o bomboana de mentă, ciocolată sau ciocolată mentolată pe pernele noilor clienţi nu a început cu mult timp în urmă, conform publicaţiei „Huffington Post”. 

De fapt, gestul a devenit popular în anii ’50, iar persoana care l-a inspirat este nimeni altul decât actorul Cary Grant (foto). Totul a început când acesta a fost cazat la luxosul hotel Mayfair, din St. Louis, Missouri, Statele Unite. Era, de altfel, un oaspete frecvent. Odată, în timpul căsătoriei cu cea de-a treia soţie a sa, actriţa Betsy Drake, Grant şi-a făcut apariţia la hotel cu una dintre amantele sale. 

Potrivit poveştii, femeia a ajuns într-una din seri înaintea actorului în apartamentul în care îşi consumau amorul, unde a descoperit o alee „desenată” cu ciocolăţele, care începea în living şi continua până în dormitor, pe perne. 
 
FOTO biography.com
 
Directorul hotelului a aflat de aleea de ciocolată, cel mai probabil pentru că personalul hotelier s-a ocupat de procurarea ciocolatelor şi de aşezarea lor. Bărbatului i-a plăcut atât de mult ideea, încât a început să îşi întâmpine oaspeţii cu ciocolăţele aşezate pe pernele din dormitor.
 
Alte sute de hoteluri au adoptat apoi gestul, deşi hotelul Mayfeir a renunţat după câţiva ani. Când acesta a fost vândut şi transformat în Hotel Mangolia St. Louis în luna august a anului trecut, tradiţia a fost reluată.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările