Satele din Maramureş, „vedete” în presa britanică: „Condiţiile medievale în care localnicii muncesc, sărbătoresc şi trăiesc” VIDEO

Satele din Maramureş, „vedete” în presa britanică: „Condiţiile
medievale în care localnicii muncesc, sărbătoresc şi trăiesc” VIDEO

Fotograful Alex Robciuc a fost felicitat pe Facebook de prieteni şi cunoscuţi pentru felul în care promovează România în lume. Foto Facebook

Fotograful român Alex Robciuc a surprins frumuseţea idilică a satelor din Maramureş într-o serie de fotografii spectaculoase, publicată în ziarul britanic „Daily Mail”. Articolul vorbeşte despre strădania oamenilor care vor să păstreze vii tradiţiile, dar şi despre dorinţa localnicilor de a duce o viaţă simplă, nealterată de tehnologia modernă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Nu mai puţin de 100 de sate din Maramureş, printre care Bârsana, Strâmtura şi Breb formează ceea ce jurnaliştii de la Daily Mail numesc „unul dintre ultimele locuri din Europa în care oamenii duc o viaţă pe care strămoşilor nu le-ar fi greu să o recunoască”.

Fotografiile românului Alex Robciuc sunt descrise drept „imagini impresionante ale satelor româneşti izolate, care arată condiţiile medievale în care oamenii muncesc, sărbătoresc şi trăiesc, fără ca tehnologia modernă să interfereze astfel încât strămoşii să nu mai recunoască locurile”.

Articolul este realizat în jurul fotografiilor semnate de Robciuc, care a colindat satele din Maramureş şi a surprins frânturi din viaţa de zi cu zi a ţăranilor.

„Fotografiile surprind oamenii din îndepărtata zonă rurală în timp ce îşi conduc căruţele, îngrijesc animalele şi se bucură de sărbătorile locale”, se arată în articolul din publicaţia britanică. Sunt menţionate şi nunţile săteşti care se celebrează conform tradiţiilor vechi de 800 de ani.

„Portretele înfăţişează oameni din locuri diferite, care fac activităţi de fiecare zi: muncesc, sărbătoresc, sperând, la fel cum facem cu toţii. Ceea ce este deosebit în cazul lor, pentru că interacţioneză rar cu tehnologia, nu sunt obişnuiţi să fie fotografiaţi. Expresiile pe care le au în fotografii sunt extrem de naturale, ca şi cum nu-şi doresc să pară altfel decât sunt. Chipurile din fotografii arată cât de complexă poate fi o persoană în simplitatea sa”, a explicat fotograful Alex Robciuc. Jurnaliştii britanici nu au uitat să menţioneze cât de iubite sunt astfel de sate româneşti de Prinţul Charles, care a petrecut câteva vacanţe la Breb.

Fotograful Alex Robciuc.FOTO Arhiva 

Nu este simplu să trăieşti aşa cum trăiesc aceşti oameni şi ştim că în ziua de azi este mult mai simplu să alegi să fii o persoană modernă în toate privinţele vieţii de zi cu zi. Aş mai vrea ca oamenii care privesc aceste chipuri să înţeleagă că viaţa poate fi trăită în cele mai diverse condiţii şi împrejurări şi să creadă că fericirea vine din noi şi nu stă în obiectele care ne înconjoară, a adăugat Robciuc pentru Daily Mail.

Nu este pentru prima oară când fotografiile lui Alex Robciuc sunt preluate de presa internaţională. Anul trecut, tânărul a atras atenţia lumii întregi cu alte fotografii superbe făcute în zona Maramureşului. 

Fotografiile realizate de Alex Robciuc şi apărute în Daily Mail pot fi admirate AICI

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările