Românii care merg în vacanţă în Grecia sau Bulgaria stau la întoarcere 14 zile în izolare. Când s-ar putea ridica restricţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii care pleacă în vacanţă în Grecia sau în Bulgaria trebuie să stea în izolare 14 zile, la revenirea în ţară. Măsura ar putea fi ridicată de la 15 iunie, anunţă ministrul Economiei, Virgil Popescu - transmite Digi24.

„Românii pot merge în Grecia şi Bulgaria, doar că la întoarcere regula spune că trebuie să intre într-o izolare de 14 zile. Eu cred că până în 15 iunie, când se deschide sezonul estival din Grecia şi Bulgaria, lucrurile astea se vor reglementa şi anumite ţări pot fi exceptate de la acest lucru pe bază de  acorduri bilaterale. (...) Grecia a anunţat data de 15 iunie, nici Bulgaria nu a deschis încă de la 1 iunie”, a declarat Virgil Popescu, la B1TV, citat de Digi24.

Ministrul speră că românii vor alege turismul intern pentru că „se consideră în siguranţă în România”.

„E dreptul turiştilor să meargă în vacanţă unde îşi doresc, eu ca ministru al Turismului îmi doresc cât mai mulţi turişti români şi străini în România. Şi cred că mai mulţi români o să prefere turismul intern. Se consideră mai în siguranţă în România”, a spus Popescu.

Mai mult de 100 de hoteluri din staţiunile de la Marea Neagră, reprezentând un sfert din capacitatea de cazare a litoralului, s-au deschis sau urmează să se deschidă şi aşteaptă turiştii începând cu 1 iunie, când se vor deschide şi terasele. În prima săptămână din iunie sunt aşteptaţi pe litoralul românesc în jur de 10.000 de turişti români.

Premierul Bulgariei a anunţat că de la 1 iunie va fi ridicată carantina pentru cetăţenii care vin din Grecia şi Serbia, în urma unui acord cu statele respective. Şi România a fost invitată să se alăture, dar autorităţile de la Bucureşti nu au făcut încă niciun angajament. 

Bulgaria, Grecia şi Serbia ar urma să creeze o bulă turistică şi să renunţe la carantina de 14 zile pentru cetăţenii celor 3 ţări.

Conform Institutului Naţional de Sănătate Publică, toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internaţională trebuie să stea în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite