Românii, mai interesaţi de vacanţe în Canada în 2018: care sunt motivele şi ce preţuri au biletele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând cu 1 decembrie 2017, românilor le este permis să călătorească peste Ocean către Canada fără viză. O analiză realizată de echipa momondo.ro arată cum a influenţat această schimbare căutările de zbor efectuate de către români în 2018, comparativ cu anul trecut.

Faptul că de la 1 decembrie 2017 românii pot traversa Oceanul către Canada fără a mai avea nevoie de viză i-ar fi putut determina pe mai mulţi dintre aceştia să caute zboruri pentru anul 2018.

Creşteri de 16% pentru zborurile către Canada în 2018

Conform datelor momondo.ro, interesul românilor de a călători către Canada în 2018 a crescut cu 16% faţă de 2017. Principalele destinaţii către care călătorii români se îndreaptă pe parcursul acestui an sunt Toronto şi Montreal. 

În acelaşi timp, o altă facilitate de călătorie importantă a fost anunţată cu privire la zborurile de la Bucureşti către aceste două destinaţii. Începând cu luna iunie 2018, vor fi introduse zboruri directe, dus-întors, de la Bucureşti la Toronto şi, respectiv, la Montreal, pentru perioada verii.

Cele mai multe căutări de zbor cu plecare din Bucureşti sunt către Toronto. Datele arată o creştere de 52% în 2018 pentru zborurile către această destinaţie, zboruri făcute în perioada 1 decembrie 2017–31 decembrie 2018, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Un interes crescut a fost înregistrat totodată pentru zborurile către Montreal: românii au căutat cu 18% mai mult zboruri cu plecare din Bucureşti către oraşul canadian.

Călătoriile către Canada, vacanţe mai accesibile de-acum înainte

Deşi sunt tot mai mulţi români interesaţi să plece către Canada odată cu facilitatea de călătorie valabilă de la 1 decembrie 2017, destinaţia îi atrage pe aceştia pentru o perioadă limitată de timp. Cele mai multe căutări (90%) efectuate de către călătorii români sunt pentru un zbor dus-întors în 2018. Atât Toronto, cât şi Montreal sunt destinaţii unde românii plănuiesc să petreacă o vacanţă în medie de o lună de zile în acest an.

Costul biletelor de avion către Canada a rămas aproximativ acelaşi

Bugetul mediu al unui zbor către principalele destinaţii căutate de către români pentru o călătorie în Canada a înregistrat o creştere uşoară anul acesta, comparativ cu anul precedent. 

Un zbor dus-întors cu plecare din Bucureşti către Toronto costă în medie 667 de euro de persoană în 2018, cu 4% mai mult decât în 2017. Când vine vorba de o călătorie către Montreal, costurile de zbor sunt uşor mai ridicate decât cele pentru Toronto, însă rămân aproximativ aceleaşi în 2018 ca în 2017. Un zbor dus-întors către Montreal costă în medie 686 de euro de persoană.

„Posibilitatea pe care românii o au de acum înainte de a călători către Canada fără viză reprezintă o oportunitate de a planifica vacanţe către o destinaţie mai îndepărtată şi pentru o perioadă mai lungă de timp pentru a explora cultura specifică locului, aşa cum am observat analizând căutările de zbor pe care aceştia le-au făcut în ultimele două luni pe momondo.ro. Pentru a fi mai uşor să găsească cele mai bune oferte de zbor, ei pot folosi una dintre funcţiile noastre – Alerta de Preţ – şi, prin setarea acesteia pentru zboruri către Canada, primesc notificări direct pe email de fiecare dată când observăm o scădere semnificativă a preţului pentru rutele pe care ei le-au selectat“, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo. 

   

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite