Românii încep să prefere vacanţele cumpărate online. Care sunt destinaţiile cele mai căutate

Românii încep să prefere vacanţele cumpărate online. Care sunt destinaţiile cele mai căutate

Românii încep să achiziţioneze vacanţa online

Tot mai mulţi români aleg să-şi achiziţioneze vacanţa online, direct pe website-ul touroperatorului deşi românii sunt încă reticenţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Se remarcă astfel o creştere cu aproximativ 40% a numărului românilor care aleg să plătească online o vacanţă, conform studiului făcut de ChristianTour.

Dacă în 2019 turiştii studiau oferta pe site apoi achiziţionau pachetul dorit în agenţie, în acest an tot mai mulţi preferă să şi acgiziţioneze vacanţa dorită. 

“În general, românii sunt încă reticenţi când vine vorba despre cumpărături online, mai ales dacă vorbim despre sume mai mari, aşa cum sunt cele la pachetele turistice. Din fericire, atitudinea faţă de e-commerce se schimbă, iar cifrele înregistrate în online de Christian Tour arată că turiştii încep să se obişnuiască nu doar să caute informaţii pe site-urile agenţiilor de turism, ci şi să achiziţioneze efectiv vacanţa din mediul online. Astfel, de la începutul anului, valoarea totală a vacanţelor cumpărate online, de pe christiantour.ro, depăşeşte 1 milion de euro, ceea ce ne încurajează să facem şi mai multe investiţii în zona online, ȋn sensul îmbunătăţirii serviciilor oferite clienţilor noştri, dar mai cu seamă ȋn optimizarea experienţei de cumpărare online”, a declarat Cristian Pandel, CEO Christian Tour.

Top 10 destinaţii cumpărate online în perioada de Early Booking: 

  1. Antalya (Turcia)
  2. Thassos (Grecia)
  3. Zakynthos (Grecia)
  4. Nisipurile de Aur (Bulgaria)
  5. Creta Heraklion (Grecia)
  6. Hurghada (Egipt)
  7. Lefkada (Grecia)
  8. Eforie Nord
  9. Mamaia
  10. Halkidiki (Grecia)

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: