România, după Ungaria şi Bulgaria în clasamentul celor mai primitoare ţări din lume: problemele care ne trag în jos

România, după Ungaria şi Bulgaria în clasamentul celor mai primitoare ţări din lume: problemele care ne trag în jos

România s-a situat pe locul 66 din 141 de ţări, în timp ce Ungaria este pe poziţia 41, Bulgaria pe 49, Slovacia pe 61, şi Oman pe 65. FOTO Arhiva Adevărul

România face parte dintre cele 141 de ţări analizate în raportul World Economic Forum 2015, pe baza mai multor indicatori esenţiali pentru o industrie a turismului competitivă la nivel internaţional. Ţara noastră nu s-a situat la coada clasamentului, însă Ungaria, Bulgaria sau Slovacia sunt mai bine cotate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Raportul World Economic Forum din 2015, axat pe turism şi competitivitate, realizat de Forumul Economic Mondial, organizaţie non-profit elveţiană cu sediul în Cologny, Geneva, situează Spania pe primul loc în clasament, graţie infrastructurii şi divertismentului de calitate, printre altele. 

Franţa a ocupat locul secund, fiind urmată de Germania, SUA şi Marea Britanie. Locul şase i-a revenit Elveţiei, Australia a ocupat locul şapte, Italia (8), Japonia (9) şi Canada (10).  Fiecare stat analizat din cele 141 a primit un scor la fiecare din cle 14 categorii, printre care mediu, siguranţă, preţuri, servicii şi facilităţi turistice, infrastructură terestră şi aeriană etc.

Codaşii clasamentului sunt Ciad, Guineea, Angola, Yemen şi Mauritania, Burkina Faso, Burundi, Sierra Leone, Haiti şi Myanmar.

România s-a situat pe locul 66 din 141 de ţări, în timp ce Ungaria este pe poziţia 41, Bulgaria pe 49, Slovacia pe 61, Oman pe 65, iar Muntenegru pe 67. Printre categoriile cel mai slab notate în cazul ţării noastre se numără infrastructura terestră şi portuară, alături de infrastructura aeriană, resursele culturale şi turismul de afaceri (cu referire la situaţia siturilor arheologice şi la modul în care sunt promovate resursele culturale ale ţării, existenţa unor facilităţi pentru organizarea de conferinţe) etc. 

Media pentru cele 14 categorii evaluate în cazul ţării noastre a fost de 3.8. Analiza World Economic Forum pe România poate fi consultată integral AICI.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: