Republica Moldova, pe lista ţărilor în care poţi să mergi în vacanţă fără teama unui atentat terorist: „O destinaţie care merită să fie vizitată”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegerea unei destinaţii de vacanţă a devenit din ce in ce mai dificilă din cauza ultimelor evenimente care au crescut gradul de terorism în mai multe ţări. Jurnaliştii publicaţiei „Daily Mail” promovează într-un articol cele mai sigure şi interesante destinaţii turistice, printre care şi Republica Moldova.

După atacul terorist din Turcia, tot mai mulţi turişti s-au reorientat cu privire la alegerea destinaţiilor de vacanţă.  Şapte ţări din Europa sunt clasificate cu "risc ridicat" de atac terorist, inclusiv Belgia, Germania, Franţa, Spania, Turcia sau Rusia, conform datelor Biroului de Externe al Regatului Unit, prin intermediul Foreign and Commonwealth Office (FCO).  

Guvernul britanic a catalogat nivelul de risc al  Regatului Unit ca fiind "sever", ceea ce înseamnă că un atac asupra Marii Britanii este "foarte probabil", scrie Daily Mail. De asemenea, un risc ridicat îl au şi alte ţări, printre care Italia, Grecia şi Austria.

Cu toate acestea, în întreaga lume există numeroase locaţii, mai puţin cunoscute, care sunt sigure pentru a petrece câteva zile de relaxare. Daily Mail promovează aceste locuri, recomandându-le pentru includerea pe lista destinaţiilor sigure de vacanţă.

Moldova

image

FOTO Daily Mail

„Membră al fostei Republici Sovietice, Moldova este o destinaţie care merită să fie vizitată”, sunt de părere jurnaliştii englezi. „Cunoscută pentru numeroasele sale mânăstiri construite în jurul secolului al XV-lea, această destinaţie poate deveni interesantă şi pentru iubitorii vinului, prin bogăţia sectorului viticol”, adaugă aceştia.

Turkmenistan

image

FOTO Daily Mail

Cunoscut pentru spectaculoasele curse de cai, Turkmenistanul are chiar propria sa rasă „Akhal-Tekes”, care este printre cele mai vechi din lume. Turiştii care vizitează această ţară se mai pot bucura şi de o privelişte spectaculoasă, oferită de craterul învaluit în flăcări, cunoscut sub numele de „Poarta către iad, ce se află situat la 270 de kilometri nord de capitala Ashgabat.

Capul Verde

FOTO Daily Mail

image

Există 10 insule diferite care pot fi explorate în Capul Verde, în largul coastei Senegalului. În afară de plimbări pe insulă, turiştii se pot bucura de soare şi pot savura bucătăria portugheză. În anumite perioade ale anului, insulele găzduiesc festivităţi şi carnavaluri, evenimente la care sunt invitaţi să participe atât turiştii cât şi localnicii.

image

FOTO Daily Mail

Pe lista ţărilor cu risc scăzut de terorism, recomandate de Daily Mail pentru petrecerea vacanţei, se mai află şi Uruguay - cunoscută pentru arhitectura deosebită şi datorită faptului că este unul dintre cei mai mari producători de vin de pe continent. De asemenea englezii recomandă Noua Caledonie, Vietnam, Taiwan sau Curacao.

Călătorii



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite