Sultani, pisici, minarete

Sultani, pisici, minarete

Istanbul, cel mai mare oraş din Europa, cu 12 milioane de locuitori, se întinde pe două continente. Risipită pe o sumedenie de coline, metropola coboară până la Marea Marmara, într-o parte, şi până la Marea Neagră, în partea opusă. Cele două mări comunică prin strâmtoarea Bosfor, atât de des pomenită în versurile lui Bolintineanu.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Castellon Târg de machete cu reacţie, în 29 şi 30 noiembrie 2008, la Casa Moruno. Aviles Versiunea spaniolă a spectacolului „Grease”, cu Edurne şi Carlos Solano, la Casa Culturii din

Baden, un oraş cuminte...

Baden, un oraş cuminte...

Fermecătoarea aşezare elveţiană adăposteşte singurul muzeu din lume dedicat şoarecilor. Fără opulenţa metropolelor turistice, fără oferta de cazino-uri a rivierei Lemanului, fără atractivitatea shopping-city-urilor din zona alemanică a Elveţiei, Baden-ul acesta, aflat la un sfert de oră de Zürich şi la o oră de graniţa germană, poate constitui o destinaţie de vacanţă surprinzător de interesantă.

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Când prostituatele nu mai găsesc clienţi nici să-şi ţină zilele, e criză, moncher! Experţii în economie mondială n-au fost în stare să prevadă nimic. E clar că nu merg la curve. Dacă ar fi făcut-o, ar fi văzut de câţiva ani semnele dezastrului financiar şi poate planeta ar fi fost astăzi într-o situaţie mai bună.

Evenimente din italia

Evenimente din  italia

Veneţia. Expoziţia ”Topologii turbulente” - Marcos Novak, deschisă până pe 16 noiembrie în sediul Palazzetto Tito, propune o arhitectură transformabilă prin mişcările propriului

Liverpool unplugged

Liverpool unplugged

Este oraşul submarinului galben al Beatles-ilor, al restaurantelor boeme, al nenumăratelor atracţii culturale de la orice colţ de stradă. În dorinţa de a confirma teoria conform căreia gândirea pozitivă aduce realizări pozitive, i-am spus unui prieten acum câţiva ani că 2008 mă va surprinde în Liverpool, Capitala europeană a culturii. Ei bine, aşa s-a întâmplat…

Adevăruri de altădată

Adevăruri de altădată

Cronică femeiască Adevărul literar şi artistic din 1936 avea şi o cronică de modă, care le ajuta pe cititoare să fie în pas cu tendinţele. „Odată cu lungirea părului (şi a

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Dacă astăzi cafenelele sunt prilejul etalării unei atitudini de tip paşnic, altădată aceste spaţii găzduiau întâlniri de-a dreptul febrile. Cafenelele erau pe vremuri puncte de întâlnire

Vă mai amintiţi de...

Vă mai amintiţi de...

Gogea Mitu Cel mai înalt român de la începutul secolului XX a fost un oltean - Gogea Mitu, pe numele său real Gogu Ştefănescu. S-a născut pe 14 iulie 1914 la Mârşani, o localitate în

Universul lui Prévert

Universul lui Prévert

Expoziţia dedicată artistului la Paris prezintă arhiva sa personală şi e deschisă până pe 28 februarie 2009. Este prima manifestare de acest gen dedicată lui Prévert, aşa că merită să iei trenul până la Paris şi să cunoşti lumea în care a trăit unul dintre cei mai iubiţi scriitori francezi ai secolului trecut.

Evenimente din spania

Evenimente din  spania

Madrid. Colocviu de Paleografie Greacă, la Biblioteca Naţională, până pe 16 noiembrie. Valencia. Expoziţia ”Evantaiul spaniol - colecţia marchizului de Colomina”, la Muzeul Naţional de

O metropolă ca un roman

O metropolă ca un roman

Düsseldorf este cel de-al doilea mare centru bancar din Germania, după Frankfurt. Cine va scrie romanul metropolei Düsseldorf? Capitala landului Renania de Nord– Vestfalia este prima localitate din Germania în care cetăţenii sunt îndemnaţi să-şi transforme oraşul în literatură.

Ştiu că de la început mi s-a părut ceva ciudat. Pentru că pensiunea era ocupată de un grup, am primit o cameră într-un corp lateral, o momâie în noapte dinapoia căreia hămăia insistent un câine. Toate camerele erau aliniate la un cerdac în care se vărsau ramurile negre ale unor pomi pregătiţi de tăiere. Nimic promiţător. Dar când am aprins lumina, s-a întâmplat ceva. Nu era camera pe care o aşteptam.

acum 16 zile · comentarii (1)

All inclusive reprezintă două cuvinte cheie pentru turiştii români, mai ales în ultimii 15 ani. Dar ce înseamnă acest concept? Un complex all-inclusive reprezintă o staţiune de vacanţă, care include un minim de trei mese pe zi, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, cele mai multe gratuităţi şi, eventual, alte servicii în preţ, precum transferuri, animaţie pentru copii şi adulţi etc.

acum 3 luni · comentarii (2)

A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

acum 3 luni · comentarii (21)

Eram obişnuiţi cu ideea de staţiuni balneare doar pentru vârsta a treia şi pentru cei care trebuie să-şi trateze afecţiuni grave. Azi nu mai este deloc aşa. Nu doar bunicii merg „la băi”, ci şi tinerii, iar ofertele hotelierilor sunt din ce în ce mai diversificate, astfel încât să satisfacă dorinţele tuturor categoriilor de turişti.

acum 5 luni · comentarii (4)

Interviu cu Ovidiu Popa, Preşedinte PEJ Company - Timişoara a devenit un oraş al evenimentelor şi este din ce în ce mai căutat de către turiştii străini, dar şi de români. De asemenea, touroperatorii locali au început să ofere programe turistice combinate Timişoara – Arad – Oradea – Caraş Severin, cu vizitarea unor obiective turistice din regiunile istorice Banat şi Crişana.

acum 5 luni · comentarii (1)

Vă propun un articol despre o carte de dezvoltare personală, despre iubire, despre idealuri dar şi despre ce poate însemna o redescoperire între România şi China, atât culturală, cât şi turistică. Nu este o carte despre turist dar este o carte despre călătorii, despre România şi China şi despre două mari artiste din cele două ţări.

acum 6 luni · comentarii (0)

După surpriza de proporţii pe care am avut-o cu puţin timp în urmă, când am descoperit tocmai în Covasna, la Balvanyos Resort, că există fine dining şi în afara Bucureştiului, mi-am propus să descopăr şi să scriu despre alte locuri din ţară în care poţi avea nişte cine memorabile şi experienţe gastronomice comparabile cu cele de la marile restaurante.

acum 6 luni · comentarii (9)

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 10 luni · comentarii (0)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 10 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 1 an · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 1 an · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 ani · comentarii (2)
Postari Recente