Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Valladolid. Sculptorul Gerardo Rueda expune cinci opere monumentale abstracte, care se pot admira pe strada Santiago, începând cu 31 ianuarie. Valencia. Concert de chitară, susţinut de

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Barcelona. Spectacolul de dans „Fama Muzical”, la Teatrul Apolo, în 12 ianuarie 2009. Avila. Compania de teatru „Yllana” deschide Festivalul Teatrului de Umor din Avila, la Auditoriul

Evenimente din Italia

Evenimente din Italia

Milano. „Le Nouveau Réalisme, din 1970 până în prezent”. Expoziţia va fi deschisă până la 2 februarie 2009, la Padiglione d’Arte Contemporanea (PAC) din Via Palestro. Florenţa.

Spectacol pe ruinele războiului

Spectacol  pe ruinele războiului

Capitala Bosniei freamătă de viaţă, în special în centrul vechi, reconstruit după bombardamentele din '92-'95  . Amestecul de stiluri arhitectonice, dar şi de moschei, biserici ortodoxe şi catolice conferă oraşului un caracter cultural şi multireligios unic.

Pe străduţele capitalei artelor

Pe străduţele capitalei artelor

Parisul este un oraş luminos, plin de cultură, ce reuşeşte să farmece în orice perioadă a anului. Iniţial am urât capitala Franţei, amintirile despre durerile şi oboseala care mă copleşiseră prima oară când am vizitat Parisul m-au urmărit mult timp. Pe urmă, însă, l-am cunoscut şi am învăţat să-l iubesc.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Madrid. Opera de teatru „Eşti?”, pusă în scenă de Paco Leon şi Clara Segura, la Teatrul Lara, între 1 decembrie 2008 şi 1 ianuarie 2009. Malaga. Expoziţia de pictură „Peisaje

Fascinanta Indie

Fascinanta Indie

Expoziţia „Indian Highway” este deschisă la Serpentine Gallery din Londra până la 22 februarie 2009. Situată în Kensington Gardens şi specializată în artă modernă şi contemporană, Serpetine Gallery propune o incursiune în arta contemporană indiană.

Poveste de dragoste portugheză

Poveste de dragoste portugheză

Sintra cucereşte prin amestecul de stânci, ziduri, mozaicuri, plante, istorie şi marketing cultural. Cu Sintra a fost dragoste la prima vedere. M-a cucerit de la prima coborâre din trenul care parcurge cei aproximativ 25 de kilometri ce despart micul orăşel turistic de Lisabona.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Valencia Concertul „Stravinsky pentru patru mâini şi patru picioare”, la Espai Atheneia, în 22 decembrie, cu Angela Lopez şi Diego Ghymes invitaţi de onoare. Madrid Piesa de teatru pentru

Europa culturală, de Sărbători

Europa culturală,  de Sărbători

Am căutat câteva locuri din lume, în care vă puteţi petrece Sărbătorile de iarnă în mod inteligent. Iarna, cu sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, poate fi trăită în intimitatea căminului sau în afara lui, cufundat în mulţime. În ţară sau în străinătate. Confiscat simplelor bucurii sau plăcerii de a consuma artă.

Petrolul, campionii şi festivalurile

Petrolul, campionii  şi festivalurile

Edmonton este considerat unul dintre cele mai fierbinţi puncte economice de pe planetă şi totuşi nu duce lipsă de evenimente culturale. Nu ştiu cu ce se laudă mai mult edmontonienii, cu faptul că sunt capitala canadiană a petrolului, că sunt oraşul campionilor (ajuns slogan oficial) sau oraşul festivalurilor.

La Edmonton cu Costel Baboş

La Edmonton cu Costel Baboş

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Universitatea din Alpi

Universitatea din Alpi

Oraşul natal al lui Stendhal respiră prin literatură, istorie şi artă modernă, fiind totodată Capitala Alpilor şi incubatorul idealurilor Revoluţiei Franceze. Străzile, parcurile şi clădirile din Grenoble îmbie prin efervescenţa vieţii culturale, inspirată din natura mereu proaspătă.  Înconjurată de masivii Vercors, Chartreuse şi Belledonne, nobila urbe adăposteşte peste o sută de muzee, iar numărul bibliotecilor con

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano “Misterul Naturii – Rene Magritte” - O selecţie a operelor poate fi văzută până la 29 martie 2009 în sălile Palazzo Reale. Tortona ”Arta în tranziţie” - Opere de înaltă

Artă împotriva stihiilor naturii

Artă împotriva  stihiilor naturii

Prospect.1 New Orleans este cea mai importantă bienală de artă contemporană din SUA. Peste 80 de artişti din 34 de ţări şi-au dat întâlnire la New Orleans pentru a recrea istoria oraşului după ce uraganul Katrina a distrus şi a răvăşit, în 2005, vieţile a mii de oameni.

Ştiu că de la început mi s-a părut ceva ciudat. Pentru că pensiunea era ocupată de un grup, am primit o cameră într-un corp lateral, o momâie în noapte dinapoia căreia hămăia insistent un câine. Toate camerele erau aliniate la un cerdac în care se vărsau ramurile negre ale unor pomi pregătiţi de tăiere. Nimic promiţător. Dar când am aprins lumina, s-a întâmplat ceva. Nu era camera pe care o aşteptam.

acum 16 zile · comentarii (1)

All inclusive reprezintă două cuvinte cheie pentru turiştii români, mai ales în ultimii 15 ani. Dar ce înseamnă acest concept? Un complex all-inclusive reprezintă o staţiune de vacanţă, care include un minim de trei mese pe zi, băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, cele mai multe gratuităţi şi, eventual, alte servicii în preţ, precum transferuri, animaţie pentru copii şi adulţi etc.

acum 3 luni · comentarii (2)

A fost sau nu a fost Revoluţie? A fost sau nu a fost manipulare? A fost Revoluţie urmată de o lovitură de stat? Sunt întrebări pe care le tot punem de aproape 30 de ani. Nu voi încerca să ofer propriul răspuns. Pentru că este greu, deşi am teoriile mele. Istoria va decide, cu siguranţă. Cel puţin, sperăm asta.

acum 3 luni · comentarii (21)

Eram obişnuiţi cu ideea de staţiuni balneare doar pentru vârsta a treia şi pentru cei care trebuie să-şi trateze afecţiuni grave. Azi nu mai este deloc aşa. Nu doar bunicii merg „la băi”, ci şi tinerii, iar ofertele hotelierilor sunt din ce în ce mai diversificate, astfel încât să satisfacă dorinţele tuturor categoriilor de turişti.

acum 5 luni · comentarii (4)

Interviu cu Ovidiu Popa, Preşedinte PEJ Company - Timişoara a devenit un oraş al evenimentelor şi este din ce în ce mai căutat de către turiştii străini, dar şi de români. De asemenea, touroperatorii locali au început să ofere programe turistice combinate Timişoara – Arad – Oradea – Caraş Severin, cu vizitarea unor obiective turistice din regiunile istorice Banat şi Crişana.

acum 5 luni · comentarii (1)

Vă propun un articol despre o carte de dezvoltare personală, despre iubire, despre idealuri dar şi despre ce poate însemna o redescoperire între România şi China, atât culturală, cât şi turistică. Nu este o carte despre turist dar este o carte despre călătorii, despre România şi China şi despre două mari artiste din cele două ţări.

acum 6 luni · comentarii (0)

După surpriza de proporţii pe care am avut-o cu puţin timp în urmă, când am descoperit tocmai în Covasna, la Balvanyos Resort, că există fine dining şi în afara Bucureştiului, mi-am propus să descopăr şi să scriu despre alte locuri din ţară în care poţi avea nişte cine memorabile şi experienţe gastronomice comparabile cu cele de la marile restaurante.

acum 6 luni · comentarii (9)

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 10 luni · comentarii (0)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 10 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 1 an · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 1 an · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 2 ani · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 ani · comentarii (2)
Postari Recente