Pe străduţele capitalei artelor

Pe străduţele capitalei artelor

Parisul este un oraş luminos, plin de cultură, ce reuşeşte să farmece în orice perioadă a anului. Iniţial am urât capitala Franţei, amintirile despre durerile şi oboseala care mă copleşiseră prima oară când am vizitat Parisul m-au urmărit mult timp. Pe urmă, însă, l-am cunoscut şi am învăţat să-l iubesc.

Europa culturală, de Sărbători

Europa culturală,  de Sărbători

Am căutat câteva locuri din lume, în care vă puteţi petrece Sărbătorile de iarnă în mod inteligent. Iarna, cu sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, poate fi trăită în intimitatea căminului sau în afara lui, cufundat în mulţime. În ţară sau în străinătate. Confiscat simplelor bucurii sau plăcerii de a consuma artă.

Evenimente din Spania

Evenimente din Spania

Valencia Concertul „Stravinsky pentru patru mâini şi patru picioare”, la Espai Atheneia, în 22 decembrie, cu Angela Lopez şi Diego Ghymes invitaţi de onoare. Madrid Piesa de teatru pentru

Poveste de dragoste portugheză

Poveste de dragoste portugheză

Sintra cucereşte prin amestecul de stânci, ziduri, mozaicuri, plante, istorie şi marketing cultural. Cu Sintra a fost dragoste la prima vedere. M-a cucerit de la prima coborâre din trenul care parcurge cei aproximativ 25 de kilometri ce despart micul orăşel turistic de Lisabona.

La Edmonton cu Costel Baboş

La Edmonton cu Costel Baboş

Costel Baboş debutează în 1983 cu schiţa ”Acasă” în revista ”Helion” din Timişoara, iar în 1994, publică la Editura Marineasa volumul de proză scurtă ”Un om din Wayfalua”.

Petrolul, campionii şi festivalurile

Petrolul, campionii  şi festivalurile

Edmonton este considerat unul dintre cele mai fierbinţi puncte economice de pe planetă şi totuşi nu duce lipsă de evenimente culturale. Nu ştiu cu ce se laudă mai mult edmontonienii, cu faptul că sunt capitala canadiană a petrolului, că sunt oraşul campionilor (ajuns slogan oficial) sau oraşul festivalurilor.

Universitatea din Alpi

Universitatea din Alpi

Oraşul natal al lui Stendhal respiră prin literatură, istorie şi artă modernă, fiind totodată Capitala Alpilor şi incubatorul idealurilor Revoluţiei Franceze. Străzile, parcurile şi clădirile din Grenoble îmbie prin efervescenţa vieţii culturale, inspirată din natura mereu proaspătă.  Înconjurată de masivii Vercors, Chartreuse şi Belledonne, nobila urbe adăposteşte peste o sută de muzee, iar numărul bibliotecilor con

Sultani, pisici, minarete

Sultani, pisici, minarete

Istanbul, cel mai mare oraş din Europa, cu 12 milioane de locuitori, se întinde pe două continente. Risipită pe o sumedenie de coline, metropola coboară până la Marea Marmara, într-o parte, şi până la Marea Neagră, în partea opusă. Cele două mări comunică prin strâmtoarea Bosfor, atât de des pomenită în versurile lui Bolintineanu.

Artă împotriva stihiilor naturii

Artă împotriva  stihiilor naturii

Prospect.1 New Orleans este cea mai importantă bienală de artă contemporană din SUA. Peste 80 de artişti din 34 de ţări şi-au dat întâlnire la New Orleans pentru a recrea istoria oraşului după ce uraganul Katrina a distrus şi a răvăşit, în 2005, vieţile a mii de oameni.

Evenimente din Spania

Evenimente din  Spania

Castellon Târg de machete cu reacţie, în 29 şi 30 noiembrie 2008, la Casa Moruno. Aviles Versiunea spaniolă a spectacolului „Grease”, cu Edurne şi Carlos Solano, la Casa Culturii din

Evenimente din Italia

Evenimente din  Italia

Milano “Misterul Naturii – Rene Magritte” - O selecţie a operelor poate fi văzută până la 29 martie 2009 în sălile Palazzo Reale. Tortona ”Arta în tranziţie” - Opere de înaltă

Baden, un oraş cuminte...

Baden, un oraş cuminte...

Fermecătoarea aşezare elveţiană adăposteşte singurul muzeu din lume dedicat şoarecilor. Fără opulenţa metropolelor turistice, fără oferta de cazino-uri a rivierei Lemanului, fără atractivitatea shopping-city-urilor din zona alemanică a Elveţiei, Baden-ul acesta, aflat la un sfert de oră de Zürich şi la o oră de graniţa germană, poate constitui o destinaţie de vacanţă surprinzător de interesantă.

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Când prostituatele nu mai găsesc clienţi nici să-şi ţină zilele, e criză, moncher! Experţii în economie mondială n-au fost în stare să prevadă nimic. E clar că nu merg la curve. Dacă ar fi făcut-o, ar fi văzut de câţiva ani semnele dezastrului financiar şi poate planeta ar fi fost astăzi într-o situaţie mai bună.

Universul lui Prévert

Universul lui Prévert

Expoziţia dedicată artistului la Paris prezintă arhiva sa personală şi e deschisă până pe 28 februarie 2009. Este prima manifestare de acest gen dedicată lui Prévert, aşa că merită să iei trenul până la Paris şi să cunoşti lumea în care a trăit unul dintre cei mai iubiţi scriitori francezi ai secolului trecut.

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 5 luni · comentarii (0)

Eram obişnuiţi cu ideea de staţiuni balneare doar pentru vârsta a treia şi pentru cei care trebuie să-şi trateze afecţiuni grave. Azi nu mai este deloc aşa. Nu doar bunicii merg „la băi”, ci şi tinerii, iar ofertele hotelierilor sunt din ce în ce mai diversificate, astfel încât să satisfacă dorinţele tuturor categoriilor de turişti.

acum 17 zile · comentarii (4)

Interviu cu Ovidiu Popa, Preşedinte PEJ Company - Timişoara a devenit un oraş al evenimentelor şi este din ce în ce mai căutat de către turiştii străini, dar şi de români. De asemenea, touroperatorii locali au început să ofere programe turistice combinate Timişoara – Arad – Oradea – Caraş Severin, cu vizitarea unor obiective turistice din regiunile istorice Banat şi Crişana.

acum 20 zile · comentarii (1)

Vă propun un articol despre o carte de dezvoltare personală, despre iubire, despre idealuri dar şi despre ce poate însemna o redescoperire între România şi China, atât culturală, cât şi turistică. Nu este o carte despre turist dar este o carte despre călătorii, despre România şi China şi despre două mari artiste din cele două ţări.

luna trecuta · comentarii (0)

După surpriza de proporţii pe care am avut-o cu puţin timp în urmă, când am descoperit tocmai în Covasna, la Balvanyos Resort, că există fine dining şi în afara Bucureştiului, mi-am propus să descopăr şi să scriu despre alte locuri din ţară în care poţi avea nişte cine memorabile şi experienţe gastronomice comparabile cu cele de la marile restaurante.

acum 2 luni · comentarii (9)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 6 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 7 luni · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 10 luni · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 1 an · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 2 ani · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 2 ani · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 2 ani · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 2 ani · comentarii (2)
Postari Recente