Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Bulevardul Gheorghe Magheru este cea mai mare arteră din municipiul Bucureşti. Denumirea bulevardului provine de la numele unui pandur din oastea lui Tudor Vladimirescu, văr cu acesta, prieten

Patima scrisului

Patima scrisului

Judecata din urmă a lui Cezar Petrescu este titlul unui interviu inedit realizat de Valer Donea, în 1936, pentru “Adevărul literar şi artistic”. Scriitorul ajunge în faţa lui Dumnezeu, la

Răsfăţ andaluz

Răsfăţ andaluz

Pentru simţuri, sudul Spaniei e o desfătare, un festin, un amestec de minuni. M-am pierdut, vreme de zece zile, pe străduţele înguste ale oraşelor andaluze, cu ferestre înalte şi flori curgătoare, cu mozaicuri şi bucăţi colorate de ceramică atent încrustate în ziduri...

Va mai amintiti de...

Va mai amintiti de...

Giugaru, zis şi „Mitocanul” Grigore Vasiliu-Birlic şi Alexandru Giugaru, alias «Stârpitura» şi «Mitocanul», porecle cu care se gratulau unul pe altul – altfel prieteni la cataramă,

Un oraş-labirint

Un oraş-labirint

Pe străzile înguste şi întortocheate ale Avignonului miroase a rozmarin şi lavandă şi se aud zaruri de table. Poarta pe care am intrat în oraş era, de fapt, o spărtură în zid. Am intrat în Cetatea Papilor pe uşa din spate, ca o iscoadă din altă lume, ca un vizitator clandestin. Strada spre care dădea spărtura din zid era, de fapt, o fundătură.

Festivaluri în kilt

Festivaluri în kilt

One man bands, actori gotici, stand-up comedy, verde-crud, ploaie scoţiană. Să fim înţeleşi: Edinburgh-ul e mult mai mult decît decor de filme după Dan Brown, roşcaţi în tartan, old whiskey, steamy haggis, cimpoaie, Greyfriars Bobby, Harry Potter şi Holyroodhouse.

La Edinburgh

La Edinburgh

Anca Rusu a absolvit Facultatea de Geografie, Universitatea Bucureşti, în 2002, cu o lucrare în… literatură britanică. Locuieşte un an în Belgia, unde coordonează un proiect de “peace

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 4 luni · comentarii (0)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 4 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 6 luni · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 9 luni · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 1 an · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 1 an · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 1 an · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 2 ani · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 2 ani · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 2 ani · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 2 ani · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente