Baden, un oraş cuminte...

Baden, un oraş cuminte...

Fermecătoarea aşezare elveţiană adăposteşte singurul muzeu din lume dedicat şoarecilor. Fără opulenţa metropolelor turistice, fără oferta de cazino-uri a rivierei Lemanului, fără atractivitatea shopping-city-urilor din zona alemanică a Elveţiei, Baden-ul acesta, aflat la un sfert de oră de Zürich şi la o oră de graniţa germană, poate constitui o destinaţie de vacanţă surprinzător de interesantă.

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Reeperbahn, sfârşitul lumii

Când prostituatele nu mai găsesc clienţi nici să-şi ţină zilele, e criză, moncher! Experţii în economie mondială n-au fost în stare să prevadă nimic. E clar că nu merg la curve. Dacă ar fi făcut-o, ar fi văzut de câţiva ani semnele dezastrului financiar şi poate planeta ar fi fost astăzi într-o situaţie mai bună.

Universul lui Prévert

Universul lui Prévert

Expoziţia dedicată artistului la Paris prezintă arhiva sa personală şi e deschisă până pe 28 februarie 2009. Este prima manifestare de acest gen dedicată lui Prévert, aşa că merită să iei trenul până la Paris şi să cunoşti lumea în care a trăit unul dintre cei mai iubiţi scriitori francezi ai secolului trecut.

Evenimente din italia

Evenimente din  italia

Veneţia. Expoziţia ”Topologii turbulente” - Marcos Novak, deschisă până pe 16 noiembrie în sediul Palazzetto Tito, propune o arhitectură transformabilă prin mişcările propriului

Evenimente din spania

Evenimente din  spania

Madrid. Colocviu de Paleografie Greacă, la Biblioteca Naţională, până pe 16 noiembrie. Valencia. Expoziţia ”Evantaiul spaniol - colecţia marchizului de Colomina”, la Muzeul Naţional de

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Dacă astăzi cafenelele sunt prilejul etalării unei atitudini de tip paşnic, altădată aceste spaţii găzduiau întâlniri de-a dreptul febrile. Cafenelele erau pe vremuri puncte de întâlnire

Vă mai amintiţi de...

Vă mai amintiţi de...

Gogea Mitu Cel mai înalt român de la începutul secolului XX a fost un oltean - Gogea Mitu, pe numele său real Gogu Ştefănescu. S-a născut pe 14 iulie 1914 la Mârşani, o localitate în

Adevăruri de altădată

Adevăruri de altădată

Cronică femeiască Adevărul literar şi artistic din 1936 avea şi o cronică de modă, care le ajuta pe cititoare să fie în pas cu tendinţele. „Odată cu lungirea părului (şi a

Liverpool unplugged

Liverpool unplugged

Este oraşul submarinului galben al Beatles-ilor, al restaurantelor boeme, al nenumăratelor atracţii culturale de la orice colţ de stradă. În dorinţa de a confirma teoria conform căreia gândirea pozitivă aduce realizări pozitive, i-am spus unui prieten acum câţiva ani că 2008 mă va surprinde în Liverpool, Capitala europeană a culturii. Ei bine, aşa s-a întâmplat…

Suvenire şi impresii

Suvenire şi impresii

Puţin după mijlocul secolului al XIX-lea, pe Podul Mogoşoaei (actuala calea Victoriei), cam pe unde se află acum Palatul Telefoanelor, se ridica una dintre cele mai importante case boiereşti din

O metropolă ca un roman

O metropolă ca un roman

Düsseldorf este cel de-al doilea mare centru bancar din Germania, după Frankfurt. Cine va scrie romanul metropolei Düsseldorf? Capitala landului Renania de Nord– Vestfalia este prima localitate din Germania în care cetăţenii sunt îndemnaţi să-şi transforme oraşul în literatură.

Turismul rural este un atu în România şi în toată lumea, deoarece implică mult mai mult relaţiile interumane. Îmi place să subliniez, mereu, că turismul rural este unica formă de turism dezvoltată, oficial, după 1989, de la zero. Această formă de turism a căpătat o amploare mare în ultimii 20 de ani, vacanţele alternative fiind din ce în ce mai solicitate de către români.

acum 4 luni · comentarii (0)

Probabil că România va ajunge o ţară turistică dezvoltată atunci când noi, românii, vom căpăta încredere în potenţialul ei. Şi, din fericire, am început să căpătăm. Chiar dacă un pic mai timid. Consider că fiecare colţ al ţării noastre, fiecare judeţ, fiecare regiune poate avea ceva de spus în domeniul industriei viselor, aşa cum mai este supranumit turismul.

acum 4 luni · comentarii (1)

Florin Băzăvan este, alături de fratele său, Marius Băzăvan, unul dintre cei doi proprietari şi manageri ai lanţului hotelier Bacolux. Pe lângă hotelul Craioviţa din Craiova şi pensiunea Bacolux din Buşteni, societatea are marele merit de a contribui la repunerea pe harta turistică a României a Băilor Herculane, prin preluarea şi modernizarea a două dintre cele mai mari hoteluri din staţiune: Afrodita şi Diana.

acum 6 luni · comentarii (1)

Aşa, bubuind la termene fixe, se duce timpul pe apa sâmbetei. Şi dacă tot e să bubuie, hai să fie: cameră la hotel de cinci stele (declarate de patron) în Poiana Braşov, meniu de revelion cu mousseline de fois gras, tartar de somon cu icre vopsite în negru, rata cu sos Cumberland, vitelus de Charolais cu rozmarin autohton, şalău cu legume de Provence, şampanie Dom Perignon, şi câte şi mai câte!

acum 9 luni · comentarii (1)

Vacanţa este pentru relaxare şi făcut noi amintiri, aşa că nu trebuie să plecăm la drum stresaţi şi nervoşi de făcut prea multe bagaje. De obicei, responsabilitatea pică în sarcina unui membru al familiei, în cazul nostru, eu sunt acela… De aproape 2 ani împachetez pentru 3, aşa că a trebuit să caut soluţii să eficientizez procesul.

acum 1 an · comentarii (0)

Era a treia dimineaţă când se trezea pe Camino. De data asta, într-un dormitor mic, alături de două franţuzoaice tinere şi un băiat blond cu ochi albaştri, care vorbea perfect engleza şi spaniola. Băiatul ăsta îi păruse lui Mioki foarte drăgălaş, dar descoperise curând că era plin de ticuri şi avea obiceiul îngrozitor de a-şi trage mucii în gât, ceea ce micuţa japoneză găsise peste măsură de scârbos.

acum 1 an · comentarii (2)

Deşteptarea în buncărul umed din Roncesvalles, alături de sute de oameni, i-a încercat teribil puterile lui Mioki. Se întreba tot mai mult dacă europenilor chiar le place jilăveala aia uşor îngălată – ea, una, se simţea lipicioasă pe tot trupul, chiar imediat după ce ieşea de la duş. Parcă mizeria plutea în aer, dar asta avea să fie cea mai mică problemă.

acum 1 an · comentarii (2)

Primăvara aduce în Herculane, ca în fiecare an, un nou eveniment al Asociaţiei „Pro Turism Herculane“. Ediţia a VIII-a  a „Conferinţei Naţionale Întoarcerea la Apă“ are loc în perioada 27-29 martie, la complexul de 4 stele Afrodita Resort & Spa – cel mai mare complex balnear de 4 stele din România precum şi primul complex de 4 stele din Băile Herculane.

acum 2 ani · comentarii (0)

Urcuşul a început pieptiş încă din primii kilometri. Mioki se baza pe antrenamentul special de la templul ei budist din munte, însă tot nu părea uşor. Părul negru şi scurt i se udase cu totul, ca şi cum cineva i-ar fi turnat în cap o găleată cu apă. Simţea tricoul lipit de spinare şi rucsacul atârna greu, trăgând-o înapoi, însă ea continua să urce, suflând tare şi cu inima bubuindu-i în piept.

acum 2 ani · comentarii (2)

De la an la an, numărul de turişti israelieni care sosesc în România creşte. După ce în 2014 a deschis cu succes curse charter către Constanţa şi Bucureşti, iar în 2016 către Oradea, oferind şi pachete turistice pentru Sibiu, omul de turism israelian de origine română Meidan Butnaru, director comercial al touroperatorului Meshek Wings, anunţă diversificarea destinaţiilor pentru anul 2018.

acum 2 ani · comentarii (11)

Deci, am fost în India… Am încă viu în memorie acel strigăt de bucurie camuflat, scos la lumina atunci când stăteam în rând cu cei care doreau să intre în ţară şi îşi ţineau paşapoartele în mâna gata pentru control. Imediat după am şi conştientizat prezenţa mea pe tărâmul acum stăpânit de muson. „Afară“ erau 37 de grade Celsius, iar umiditatea cochetă pe faţă cu 100%.

acum 2 ani · comentarii (11)

Alexandru Jurca este expert în business online. A reuşit, în doar 3 ani, să propulseze în domeniu o multitudine de branduri, către vânzări spectaculoase. În calitatea mea de consultant în turism am iniţiat un dialog interesant cu un consultant în e-commerce. Cele două domenii sunt, în prezent, din ce în ce mai strâns legate şi, ca atare, vom dezvolta şi noi colaborarea.

acum 2 ani · comentarii (0)
Postari Recente